Elektrikli araç üreticisi Tesla, 5 milyar dolarlık hisse senedi satacak

ABD merkezli elektrikli araç tasarlayan ve üreten Tesla, bu hafta yaptığı açıklamada şirketin hisse fiyatında artıştan yararlanmaya çalıştığı için 5 milyar dolarlık hisse senedi satmayı planladığını duyurdu.

Tesla’nın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğu raporda, 5 milyar Dolara kadar hisse senedi satışı yapılmasının planlandığı kaydedildi. Tesla hisselerini “zaman zaman” pazarda teklif programı aracılığıyla satacağını söyledi. Goldman Sachs, BofA Securities, Capital Inc., Citigroup Global Markets Inc. ve Morgan Stanley de dahil olmak üzere bankalar, hisseleri Tesla’nın talimatlarıyla satacak.

Tesla hisse senetleri 1 Eylül Salı günü sabah işlemlerinde %4,25 düştü ve ardından toparlandı. Tesla’nın hisse fiyatı şu anda %0,34 düşüşle 469,40 dolarlık düzenlenmiş fiyatına düştü.

Tesla, bu potansiyel sermaye katkısı için ayrıntılı bir plan hazırlamadı. Bunun yerine şirket, bir dosyada net hasılatı “bilançomuzu daha da güçlendirmek ve genel kurumsal amaçlar için” kullanmayı planladığını söyledi. Bu yeni hasılatı kullanmak için pek çok alan olacak. Şirketin günlük faaliyetlerine ek olarak Berlin ve Austin yakınlarındaki fabrikalar da dahil olmak üzere birçok inşaat projesinin ortasında olduğu biliniyor.

Tesla, hızla artan hisse fiyatının gücünden yararlanmak için şimdiden adımlar attı. Geçtiğimiz ay Tesla’nın yönetim kurulu, hisseyi bölmeyi onayladı. Bölünme duyurusu, son çeyreklerde Tesla hisselerinin değerinde keskin bir artış sonrasında geldi. 18 Mart’tan bu yana Tesla’nın hisse fiyatı %598 arttı.

Güncel İçerikler