Bitki bazlı et ve süt ürünleri üreten Impossible Foods, Seri G turda 200 milyon dolar yatırım aldı

Impossible Foods‘un bu hafta yaptığı açıklamaya göre; F Serisi Yatırım Turu’nda 500 milyon dolar yatırım almasının üzerinden henüz 5 ay geçmesine rağmen G Serisi turda 200 milyon dolar daha yatırım aldı.

Impossible Foods’un almış olduğu bu yeni fon, şirketin toplam yatırımını 1.5 milyar dolara çıkardı.

Silikon Vadisi merkezli girişim Impossible Foods, bitki bazlı et ve süt ürünleri üretiyor. Coatue liderliğindeki Seri G yatırım turuna, Mirae Asset Global Investments ve Temasek katıldı. Ayrıca, XN de şirketin yeni yatırımcılarına dahil oldu.

Şirketin en büyük rakiplerinden birisi olarak Beyond Meat‘i söyleyebiliriz. O da Impossible Foods gibi burger köftelerini ve sosislerini bitki bazlı üretiyor.

Impossible Foods’un açıklamalarına bakacak olursak şirket bu yeni fonla AR-GE’ye yatırım yapmayı, üretimi artırmayı, ürünlerin diğer ülkelerde bulunabilirliğinin arttırılmasını yani pazarını büyütmeyi ve henüz piyasaya sunmayı ürünleri üretime ve satışa geçirmeyi amaçlıyor.

Şirket, bitki bazlı hamburger köftesi ve sosis gibi ürünlerini Burger King ve Starbucks gibi zincir markalara da sunuyor. Bu da şirketin bilinirliğinin ve satışlarının artmasında büyük rol oynuyor ve aslında şirketin planları arasında bulunan global büyüme noktasında da büyük bir adım oluyor.

Ayrıca Impossible Foods perakende sektöründe varlığını büyük bir ölçüde artırmış. Şirketin açıklamalarına göre, pandemi salgınının başlangıcında Impossible Burger Amerika Birleşik Devletleri’nde yalnızca 150 markette bulunuyordu ancak şu anda ABD’de 8000’den fazla markette satışta. Bu büyümenin arka planında şirketin Mart ayında F Serisi’nden almış olduğu 500 milyon dolarlık yatırım olduğunu söylemek mümkün.

Güncel İçerikler