Paket Mutfak: Restoran sahiplerinin sermaye harcamadan paket servis şubesi açmalarını sağlayan girişim

Paket Mutfak, restoran sahiplerinin hiçbir sermaye harcamadan yeni bir paket servis şubesi açmalarına olanak sağlayan bir girişimdir.

Tali Şalhon ve Eytan Nahmiyas tarafından kurulan Paket Mutfak, yeni bir paket servis şubesi açmak isteyen müşterilerin mutfaklarını onlar için temin ediyor. Bunun yanı sıra; kurye operasyonu, sipariş yönetimi, tahsilat, güvenlik ve bakım gibi operasyon yüklerini de üstleniyor. Paket Mutfak, İstanbul’un yüksek nüfuslu bölgelerinde bulunan boş alanları ve depoları sadece paket servis hizmeti veren paket mutfaklara dönüştürüyor. 10-15 adet mutfağın tek bir binayı paylaştığı bu konseptte, bina içerisindeki mutfaklardan her biri farklı bir restoranı temsil ediyor. Bu restoranlar sadece paket servise odaklandığı için, içerilerinde müşterilerin oturabileceği masalar bulunmuyor. Restoranlar siparişlerini Yemeksepeti, GetirYemek, Zomato gibi online sipariş platformları veya telefon yoluyla alıyorlar.

Eytan Nahmiyas ve Tali Şalhon

Paket Mutfak’ı kullanan ilk restoran Temmuz’da 3200’ün üzerinde teslimat yaptı

2021 sonuna kadar İstanbul genelinde 5 lokasyon ile 50 adet restoran 2021 sonuna kadar İstanbul genelinde 5 lokasyon ile en az 50 adet restoran açmayı hedefliyor. Uzun dönemde ise tüm Türkiye’ye ve yurtdışına yayılarak büyüme hedefleri var. Döner Plus, Akali ve Untwoin markalarıyla Ataşehir şubesi faaliyetine başlayan Paket Mutfak’ta, kısa süre içerisinde Chopt ve 400 Derece Pizza gibi markaların mutfakları da operasyonlarına başlayacak. 2020 yılı içerisinde Avrupa Yakası’nda faaliyetlerini başlatmayı; 2021 senesi sonuna kadar ise Maslak, Kadıköy, Bostancı ve Etiler şubelerini açmak istiyor.

Paket Mutfak‘ın ilk restoranı Temmuz ayında 3200’ün üzerinde paket teslimatı yapmış. Kar marjlarının önümüzdeki kış aylarında daha da artmasını bekliyormuş. Müşteri portfolyosunda pizzacı, dönerci, burgerci, pilavcı, salatacı, lahmacuncu, pideci gibi birçok konsept bulunuyormuş. Müşterilerinin çoğu 1 mutfaktan 2 marka çıkarıyormuş. Hatta bu stratejiyi Paket Mutfak olarak özellikle de destekliyormuş.

Kurucu ortak Şalhon: “Paket servis endüstrisi fırsatlarla dolu. Ancak yine de yeni bir şube açmak ciddi bir risk. Milyon liralara varan kurulum sermayesini göze alıp yeni bir şube açacaksınız. Bu şubenizde bir de kurye operasyonu, güvenlik, bakım gibi rutin maliyetleriniz olacak. Halbuki siz sadece yemeğinizi yapıp, müşterilerinize ulaştırmak istiyorsunuz. Paket Mutfak buna olanak sağlıyor. Biz bu yeni konsept ile birlikte sadece paket servise optimize restoranları çatımız altında topluyoruz.”

Kurucu ortak Nahmiyas ise: “Müşterilerimizin diğer şubelerinde karşılaştığı birçok maddi ve operasyonel yükü onların üzerinden alıyoruz. Bu sayede müşterilerimiz en iyi oldukları alana, yemek pişirmeye odaklanabiliyorlar. Bunun en gözle görülür katkısı ise artan müşteri memnuniyeti oluyor. Restoranların Paket Mutfak’taki şubesinin, tüm şubeleri arasında en hızlı kara geçeni olmasını hedefliyoruz. Paket servis sektöründe hızlı büyümek isteyen, bizimle beraber tüm Türkiye’ye yayılmak isteyen yol arkadaşları arıyoruz.”

Her Paket Mutfak binasını 10-15 adet mutfak paylaşır. Bu mutfaklardan her biri farklı bir restoranı temsil eder. Bu restoranlar sadece paket servis hizmeti verirler, bu sebeple içerlerinde müşterilerin oturabileceği masalar bulunmaz. ‍ Paket Mutfak, yeni bir paket servis şubesi açmak isteyen müşterilerinin mutfaklarını onlar için kısa sürede temin eder. Kurulum desteğinin yanı sıra; kurye operasyonu, sipariş yönetimi, tahsilat, güvenlik ve bakım gibi operasyon maliyetlerinizi de Paket Mutfak üstlenir. Böylece Paket Mutfak şubenizde kurye, kasiyer, bulaşıkçı, muhasebeci, restoran müdürü ve garson çalıştırmanıza gerek kalmaz.

Yatırım Süreci

2019’dan beri toplam 825 bin dolar yatırım alan Paket Mutfak, son yatırım turunu 4 milyon dolar değerleme ile kapattı.

Güncel İçerikler