Güzellik ve kişisel bakım asistanı Meloknows, 2.080.000 TL değerleme ile 208.000 TL yatırım aldı

Türkiye’de güzellik ve kişisel bakım hizmetlerinin evde alınmasını sağlayan ilk teknoloji girişimi MeloKnows, ilk turda yüksek büyüme potansiyeli olan teknoloji girişimlerine yatırım stratejisi doğrultusunda çalışmalarına devam eden Alesta Yatırım‘dan 2.080.000 TL değerleme ile 208.000 TL yatırım aldı.

Türkiye ve globalde güzellik ve teknoloji sektöründe öncü kuruluş olma vizyonu ile kurulan Meloknows, kişisel bakım sektörüne inovatif ve dijital çözümler sunarak verimliliği arttırmak misyonunuyla hareket ediyor.

Meloknows, MeloKnows.com ve MELO mobil uygulaması ile kullanıcılarının, platformda yer alan kişisel bakım ve güzellik hizmetleri arasından talep ettiklerini, istedikleri yer ve zamanda almasını sağlayan bir dijital güzellik asistanıdır. Uygulama kullanıcılara, kuaför ve güzellik uzmanlarının profesyonel profillerini inceleyerek dakikalar içerisinde online rezervasyon yapma ve ödeme imkanı sunan bir pazaryeri platformu ve mobil uygulamadır.

Şirket aynı zamanda, anlaşma yaptığı kozmetik markaların orijinal ve deneme boy ürünlerini kullanıcılarına ve sisteminde kayıtlı profesyonellere göndererek firmaların reklam ve tanıtımlarını yapar, hediye ettiği kozmetik ürünlerin performansları hakkında geri dönüşler toplar ve veri analizlerini firmalara sunar.

Alesta Yatırım, yüzde 100 Escort Teknoloji Yatırım A.Ş. iştiraki olarak 2012 yılı sonunda kurulmuş olup Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatına tabi bir yatırım şirketidir. Öncelikli hedef kitlesi ürün veya hizmet üretmeye başlamış, mevcut müşterileri bulunan ve büyümeyi hedefleyen şirketler olmakla birlikte, ürün veya hizmeti hazır olmasına rağmen satış ve pazarlama sürecine geçmek için finansman ihtiyacı duyan girişim şirketleri de Alesta ilgi alanına girmektedir. Alesta, ortak olduğu şirketlere ihtiyaç duydukları sermaye, bilgi birikimini ve tecrübeyi sağlayarak kar eden başarılı birer işletme haline gelmelerini ve ülke ekonomisine kazandırmayı amaçlamaktadır.

Mevcut Alesta yatırımları arasında Veriban, Turera, EYÇ Teknoloji, EYF Teknoloji, Centriot, Bartme firmaları yeralmakta olup son dönem bu firmalara Packupp, Bisu, Barty ve Hubbox eklenmiştir.

Güncel İçerikler