Melo: Güzellik hizmetlerini evinize getiren kadınlara özel dijital asistan

Yerli girişim Melo, güzellik hizmetlerini evinize getiren bir mobil uygulamadır.

Yerli girişim Melo, kullanıcılarının kişisel bakım ihtiyaçlarını istedikleri yer ve zamanda, uygun bir şekilde karşılamasını sağlayan, hizmeti eve getiren bir dijital güzellik asistanıdır.

Melis Bilgili tarafından 2019 yılında ilk olarak Ankara’da kurulan girişim, çalışmalarını bugün İstanbul’da Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi bünyesinde sürdürüyor.

Ülkemizdeki kadınlar, yılda ortalama 8 günlerini güzellik hizmetlerine ulaşmak için geçiriyorlar ve bu sürenin neredeyse yarısı bu hizmetlere ulaşmak için geçiyor. İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu şehirlerde, özellikle yoğun çalışan, çocuklu veya yaşlı kişiler için düzenli olarak salonlara gitmek ve bakımlı kalmak büyük bir enerji ve zaman gerektiriyor.

Güzellik hizmetlerini diğer müşterilerin içinde almaya çekinen veya hijyen endişeleri nedeni ile sürekli olarak kendi malzemelerini salonlara taşımak zorunda kalan büyük bir kesim ihtiyaçlarını güzellik salonlarında karşılayamıyor. Aynı zamanda, makyöz ve kuaförlere ulaşıp ücret teklifi alabildiğiniz özel gün konseptli platformlar bulunsa da, manikür, sakal traşı ve ağda gibi günlük bakım hizmetlerini veren profesyonellere ulaşıp hızlı bir konumunuza bir platform bulunmuyor.

Melo’da, 50’den fazla kişisel bakım hizmeti içinden, size uygun uzmanların profillerini inceleyerek bir yemek siparişi vermek kadar kolay bir şekilde online ödeme ve rezervasyon yapabiliyorsunuz. Uygulamada her biri sertifikalı ve alanlarında tanınmış kişilerden oluşan uzmanlar da, bu sayede salonlarındaki boş zamanlarını veya freelance çalışıyorsa boş günlerini randevu alarak değerlendirmiş oluyor. Melo’da hem güzellik uzmanlarına hem de kullanıcılara randevularında seçkin kozmetik markalarda hediye ürünler göndererek, markaların tanıtımı yapılıyor. Uygulama içerisinde Türkçe, Farsça ve İngilizce dil seçeneklerini bulunuyor.

Melis Bilgili

8 yıldır kozmetik sektörünün içinde olan Melis, 6 yıl boyunca MAC Cosmetics’de makyaj sanatçısı olarak çalıştı. Bu markada Bölge Eğitim Yöneticisi olarak rol aldığı dönemde güzellik sektöründe yer alan, uzmanların, müşterilerin ve markaların ihtiyaçlarını net bir şekilde gözlemledi. Her gün kendini yenileyen bu dev sektörde en büyük ihtiyacın kişiselleştirilmiş ürün ve hizmet bulmak olduğu farketti ve dijitalleşen dünyada herkesin bir dijital güzellik asistanı olmalı diyerek Melo’yu hayata geçirmeye başladı.

Melis‘e hedeflerini sorduğumuzda; “Yakın gelecekteki hedefimiz, ihtiyacınız olan güzellik hizmetini 15 dakikada kapınıza getirmek ve en profesyonel şekilde sunmak. Ülkemizde ve MENA bölgesinde bu alanda lider platform olmak. Ancak fikrin ortaya çıkma sebebinde de değindiğimiz gibi, müşterilerin kişiselleştirilmiş kişisel bakım hizmeti bulmanın yanında kendilerine uygun kozmetik ürün bulmak konusunda da bir asistana ihtiyacı var. Bu nedenle biz müşterilerimizin bütün kişisel bakım ihtiyaçlarını tek bir platformdan karşılamasını sağlayan, onlara basit ve ulaşılabilir çözümler sunan bir dijital güzellik asistanı geliştirmek istiyoruz.” dedi.

Melo’nun istatistiklerinden de bahseden Melis; “Beta versiyonumuzu meloknows.com olarak Eylül 2019’yayınlandığımızdan bu yana, İstanbul ve Ankara gibi 10 büyük şehre ulaştık, 320 başarılı randevu gerçekleştirdik, Melo’ya kayıtlı 8000’e yakın kayıtlı üyemiz var. Büyük çoğunluğu mikro influencer’lardan oluşan 250 den fazla seçkin kişisel bakım uzmanını Melo Uzmanı olarak sistemimize kaydettik. Miniso, Sephora ve New Essentials gibi 5 kozmetik marka ile iş birliği yaptık. Anlaştığımız markaların 500’den fazla ürününü Melo Uzmanları ve kullanıcılara gönderdik, ürünleri gönderdiğimiz müşterilerin %94’ü ve uzmanların %100’ü hediye ürünlerin değerlendirdikleri anketleri doldurdu. Anlaştığımız firmalara ürünlerin geri dönüşleri hakkında veri analizleri ve öneriler sunduk. Android uygulamamızın beta versiyonunu Şubat ayında piyasaya sürdük. Açıldığımızdan bu yana 2.7 çarpanı ile büyüyen randevu sayılarımız, Mart’ın ikinci yarısında 5 çarpanı ile büyümeye başladı.”

Melo’yla ilgili tüm gelişmeleri artık egirişim üzerinden takip edebilirsiniz.

Güncel İçerikler