Oyun geliştirme süreçlerini optimize eden Handler, 13.5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Alesta Yatırım, yüksek büyüme potansiyeline sahip erken aşama teknoloji girişimlerine yatırımlarına Handler ile devam ediyor.

Fikir, kod, pazarlama dahil oyun geliştirme süreçlerini yapay zeka ile optimize eden Handler, Alesta‘dan 13.5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.

Handler, son dönemin devrimi sayılabilecek yapay zeka teknolojisini oyun endüstrisinin her
alanına entegre ederek, oyun geliştirme süreçlerini daha hızlı ve verimli hale getiriyor. Handler’ın oyun geliştirme süreçleri için geliştirdiği teknolojiler; kod üretimi, oyun dizaynı, oyun zorluğu dengesi ayarlama gibi birçok karmaşık işlemi, daha az insan iş gücüyle, daha verimli bir hale getiriyor. Handler’ın amacı, mobil oyunların “seri, kaliteli ve hızlı üretimini” mümkün kılmak ve bu süreci yapay zeka teknolojilerle desteklemektir. Handler, oyun şirketlerinin yapay zeka teknolojisini kendi sistemlerine entegre edebilmeleri için, geliştirdiği yapay zeka teknolojilerini ulaşılabilir bir hizmet olarak da sunuyor.

Oyun endüstrisinin geleceğini şekillendirme vizyonuyla, Handler, geliştiricilerin ve
tasarımcıların hayal gücünün sınırlarını zorlayarak yaratıcı ve yenilikçi oyunlar geliştirmelerine olanak tanıyor. Yüksek verimlilik ve hızlı üretim, oyun şirketlerine rekabet avantajı sağlamakla kalmayıp, oyun deneyimini daha geniş kitlelere ulaştırma kapasitesini de artırıyor.

Handler’ın bu zamana kadar geliştirdiği yapay zeka teknolojileri, hızla gelişen yapay zeka
teknolojisine adapte olma gücünü “Prompt Engineering” ile birleştirerek; mobil oyun
şirketlerinin geleneksel oyun üretim sistemlerini optimize ediyor.

Handler kurucusu ve CEO’su Toyanç Şayan yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“Bir çok endüstri, üretim ve data analiz gibi karmaşık sistemlerine yaratıcı yapay zekayı dahil etmeye başladı bile. Oyun endüstrisinin de bu teknolojiye adapte olması kaçınılmaz. Handler olarak, geliştirme süreçlerinde; insan – yapay zeka işbirliğinin kaçınılmaz olduğunun bilincindeyiz. Yapay zeka teknolojisinin yaygınlaşması ve oyun geliştirme süreçlerinde verimli bir şekilde kullanılması için çalışmaya devam edeceğiz. Yapay zeka teknolojisinin oyun sektöründe beklenenden daha fazla etkisi olacağını hep beraber göreceğiz. Handler olarak, bu sürecin öncüsü olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.”

Handler, aldığı yatırım ile geliştirdiği yapay zeka teknolojisini entegre ettiği, Hybrid-Casual ve Casual oyun geliştirme süreçlerini otomatize edecek sistemler geliştirip, bu teknolojilerle hem oyun geliştirip hem de yapay zeka teknolojisini bir hizmet olarak sunmayı planlıyor.

Güncel İçerikler