Yerli girişim PackUpp, ilk turda 12.5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Yeni nesil bir “same-day delivery” şirketi olan PackUpp, çıktığı ilk yatırım turunda, 12.5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. TRAngels A.Ş. ve Yatırımcılar Grubu üyeleri önderliğinde gerçekleşen yatırımda Girişim Türk A.Ş. ve üyeleri ile Keiretsu Forum üyeleri de yatırım turunda yer aldılar.

PackUpp’ın Kurucu Ortakları Semih Emre Özcan ve Rıdvan Göçemen, “PackUpp bir teknoloji şirketi ve tamamen kendi geliştirdiğimiz %100 yerli yazılımımız ile kurumsal firmaların ve e-ticaret sitelerinin ürünlerinin müşterilere “Aynı-Gün” ve “Sonraki-Gün” teslimatını sağlıyoruz. Bu amaçla çıktığımız yolda TRAngels A.Ş. ve Yatırımcılar Grubu önderliğinde Girişim Türk A.Ş. ve Keiretsu Forum yatırımcılarının da desteğini almış olmaktan son derece mutluyuz. Şu an Türkiye’de Istanbul dahil toplam 6 şehirde teslimat hizmeti veriyoruz ve aldığımız yatırımın desteğiyle birlikte öncelikle daha fazla ilde kaliteli teslimat hizmetini sunacağız. Önümüzdeki yıl da Avrupa ve Amerika’da hizmet vermeye başlayarak global bir teslimat teknoloji şirketi olma hedefimize doğru daha güçlü adımlarla ilerleyeceğiz” dediler.

PackUpp’tan, E-Ticarette “Göndericiden Alıcıya Direkt Teslimat”

PackUpp’ın fark yaratan en önemli hizmetlerinden bir tanesi de “Göndericiden Alıcıya Direkt Teslimat”lar gerçekleştirmesi. Toplama ve dağıtım merkezleri, depol ve şube olmadığı için tüm alım ve teslimatlara yazılım karar veriyor. Böylece bir paket 4-5 farklı noktada farklı kişilerle temas etmeden tek kişi üzerinden müşteriye teslim ediliyor. Hijyenin çok önemli olduğu bugünlerde hem paketler daha steril taşınıyor, hem de ürün hasarlanması oranı sıfıra iniyor. PackUpp bu hizmeti firmalara hem depodan hem de mağazadan teslimatlar olarak sunuyor.

Teslimat Müşteri Memnuniyeti: %100

PackUpp’ın Kurucu Ortakları Semih Emre Özcan ve Rıdvan Göçemen, PackUpp’ın çıkış noktasını, kargo süreçlerindeki gecikmeler, sorunlar ve manuel yürütülen operasyonlar olarak tanımlayarak, belirsiz süreçlerin hepsini ortadan kaldırarak hem hizmet verdikleri firmaların tüm teslimat ihtiyaçlarına dijital olarak çözüm sağladıklarını, hem de online alış veriş yapan müşterileri hızlı teslimatla mutlu ettiklerini belirttiler. Özcan ve Göçemen açıklamalarına şöyle devam ettiler:

“Türkiye’de teslimat sektörünü baştan aşağıda değiştirme hedefindeyiz. Aslında öncelikli odağımız her zaman çalıştığımız firmaların müşterileri. Müşterileri teslimat sürecine dijital olarak dahil ediyoruz ve hatta müşterilere paketlerini haritadan canlı izleme imkanı sunuyoruz. Paketlerinin kendilerine gelişini canlı olarak takip edebiliyorlar ve tüm gün evde beklemek zorunda kalmıyorlar. Bu, kargolardaki günlerce geciken ve bazen de kaybolan paketler olduğu düşünüldüğünde muazzam bir hizmet. Diğer taraftan müşterilerden teslimat sonrasında da verdiğimiz teslimat hizmetini puanlamalarını ve yorumlarla değerlendirmelerini istiyoruz. Şu an müşterilerden gelen teslimat müşteri memnuniyeti oranımız %100’dür. Tarafımıza iletilen teşekkür yorumları bizi çok fazla motive ediyor. İnsanların satın aldıkları ürünün kendilerine hızlı bir şekilde teslim edilmesinden duydukları mutluluk ve memnuniyet bizim için çok büyük bir haz. Bu hizmet kalitesini devam ettirmek en büyük hedefimiz”

PackUpp’tan bir ilk: Yerli Yazılım ile Otonom Teslimat!

Teknolojiyi Lojistik alanında en üst düzeyde kullanan PackUpp, yakın zamanda saha filosuna doğa dostu elektrikli araçları katmayı planlıyor ve sürücüsüz otonom araçlarla da teslimatlar üzerine çalışıyor. Tamamen kendi yazılımı ile lojistik optimizasyonları yaparak %100 otonom çalışan bir teslimat sistemini gerçekleştirmeyi hedefliyor. 2020’nin ikinci yarısında machine learning ve yapay zeka (AI)’yı da yazılımlarına eklemeyi hedefleyen PackUpp, Türkiye’de Drone ile teslimatları gerçekleştirecek ilk firma olma amacıyla Drone ile teslimat çalışmalarına da başlamış durumda.

Son bir yıldır pazarda işleyişini sürdüren ve kısa zamanda müşteri portföyünü genişleten PackUpp’ın müşterileri arasında CarrefourSA, Decathlon, Fox Medya, SPX, Columbia, Çağrı Market, Bereket Döner gibi çok sayıda global ve yerel firma bulunuyor.

Güncel İçerikler