Sağlık turizmi hizmeti veren yerli pazar yeri New Me, 500 bin dolar yatırım aldı

Booking mantığını sağlık turizmine taşıyan yerli pazaryeri New Me, 500 bin dolar yatırım aldı

Türkiye başta olmak üzere, sağlık turizminde gelişmiş olan ülkelerde estetik dikeyine odaklanan ve sağlık turistleriyle hekim ve hastaneleri bir araya getiren sağlık pazar yeri New Me, ilk turda; Keiretsu Forum Türkiye, TRAngels melek yatırımcıları, Angel Effect, Alemşah Öztürk ve Claus Bollrath’ın da aralarında olduğu yatırımcılardan 500 bin dolar yatırım aldı.

Sağlık turizmi alanındaki 5 yıllık pazar deneyimiyle, güçlü bir kadro ve küresel bir vizyonla 1 yıl önce Ahmet Fırat tarafından hayata geçirilen New Me, estetik dikeyinde bir sağlık turizmi pazaryeri olarak öne çıkıyor. New Me kullanıcıları platform üzerinden tedavi ve sağlık kurumları hakkında bilgi alabiliyor, tedavi ödemelerini taksitli ödeme seçenekleriyle online ortamda gerçekleştirebiliyor. Tercih edecekleri hekimlerle video görüşme de yapabilen kullanıcılar, sağlık danışmanları eşliğinde tüm süreçleri için destek alabiliyor.

Türkiye’nin önde gelen yatırımcılarının güvenini kısa süre içinde kazandıklarını dile getiren New Me Kurucusu ve CEO’su Ahmet Fırat, aylık brüt ürün değerlerinin (GMV) dolar bazında %50’nin üzerinde büyüdüğünü, Türkiye’de alanında lider ve tek durumda olan bir şirket olarak yabancı hasta trafiğinde her ay %30’luk bir artış gördüklerini ifade etti.

Booking mantığını sağlık turizmine taşıyan sağlık turizmi pazar yeri New Me, Türkiye’yi sağlık turizmi için ziyaret etmeyi düşünen kullanıcıların otel, transfer, refakatçi, komplikasyon sigortası gibi farklı ürün ve hizmetleri de tek platformdan satın almasını ve yönetmesini sağlıyor.

İş modellerinin birebir benzerinin Türkiye’de olmadığını, sağlık turizmi acentelerinden ise pazar yeri yaklaşımıyla ayrıştıklarını vurgulayan Ahmet Fırat, alıştığımız seyahat deneyimini sağlık turizmine uyarladıklarını, Türkiye’nin en nitelikli estetik cerrahlarını, tedavi kliniklerini ve hastanelerini dünyanın dört bir yanından sağlık turistleriyle buluşturduklarını ifade etti.

New Me Board advisor’ları arasında Alemşah Öztürk, Onur Candan, Claus Bollrath, Engin Yurdakul gibi alanında güçlü isimler de bulunuyor.

500 bin dolarlık yatırımla New Me, 3 yıl içinde Türkiye’deki sağlık turizmi pastasından en az %5 pay alarak liderliğini pekiştirmeyi, dünyadaki sağlık turizmi pazar yerleri arasında ise ilk 5’te sıralanmayı hedefliyor. Yatırımı küresel açılmak için de kullanmayı planlayan New Me, Tayland gibi sağlık turizmi pazarıyla öne çıkan 3 ülkede pazar lideri olmak için çalışıyor.

Güncel İçerikler