Habitat ve Coca-Cola işbirliği ile nakit ödüllü hackathon: Yeni Normalde İnovatif Çözümler

Habitat Derneği, Coca-Cola ve Viveka ortaklığında, pandemi krizi çözümleri dikeyinde yeni bir hackathon düzenleniyor. Pandemi krizinin bütün dünyayı etkisi altına aldığı bu süreçte ortaya çıkan sorunları el birliğiyle çözebileceğimizi biliyoruz.

Son Başvuru: 30 Haziran 2020

Başvuruhttps://form.jotform.com/201661822730954

2 gün sürecek online hackathona katılarak istersen kadının ekonomik hayatta güçlenmesini destekleyecek fikrini, istersen de evde ve ev dışında sürdürülebilirlik çözümlerine yönelik fikrini, bu hackathon’da ekip arkadaşlarınla birlikte geliştirebilirsin.

Hackathon konuları

  • Kadının Güçlenmesi Çözümleri

Covid-19 pandemi sonrası kadınlar ekonomik hayata nasıl daha etkin ve verimli bir şekilde katılabilir? Kadınların ekonomik hayata dahiliyetini ve güçlenmesini desteklemek için senin çözüm önerilerin nelerdir?

  • Evde ve Ev Dışında Sürdürülebilirlik Çözümleri

Evde ve ev dışında nasıl daha sürdürülebilir bir gelecek tasarlayabiliriz? Covid-19 krizinden öğrendiklerimizin ışığında daha az atık ürettiğimiz, daha az enerji kullandığımız, suyu daha etkin kullandığımız, kısaca kaynakları daha etkin kullandığımız ve gezegenimizde daha az iz bıraktığımız bir hayat için senin çözüm önerilerin nelerdir?

Toplam 35 bin TL ödül

Hackathon boyunca mentorların desteğiyle fikrini geliştirebilir, gerçekleşecek eğitimlerle girişimini bir üst seviyeye taşıyabilirsin. Aynı zamanda jüri değerlendirmesinde ilk 15’e girmeye hak kazanırsan 2 gün sürecek online hızlandırma kampına katılma hakkına sahip olacak ve devamında eğer ilk 3’e girersen de girişimini geliştirmek üzere birinci ekibe 20.000 TL, ikinci ekibe 10.000 TL, üçüncü ekibe 5.000 TL verilmesi planlanan hibeyi kazanabilirsin.

Hackathona ister bireysel katılabiliyorsun, istersen de  maksimum 4 kişilik ekibinle katılabilirsin. Bireysel başvurular hackathon öncesi uygun grupların oluşturulması için de yönlendirilecektir.

Ödüllendirme kriterleri

  • Fikir aşamasında olması gerekmektedir. Fikir daha önce hayata geçirilmemiş olmalıdır.
  • İnovatif yaklaşım
  • Yarattığı sosyal etki
  • Daha önce üretilen çözümlerden farkı
  • Uygulanabilirliği, ticarileşmesi

Güncel İçerikler