Güzellik alanında hizmet veren eticaret girişimi Source Beauty, 500 Falcons’tan yatırım aldı

Mısır merkezli güzellik alanında hizmet veren eticaret platformu Source Beauty, 500 Startups’ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölge fonu 500 Falcons‘tan tohum öncesi yatırım aldı. Yatırımın tutarıyla ilgili açıklama yapılmadı.

Source Beauty yeni alınan bu yatırımla, platformdaki yeteneklerini geliştirmeyi, ekibini büyütmeyi ve bölgesel pazarlara açılmayı planlıyor.

Source Beauty, 2018 yılında Lydia Schoonderbeek tarafından bir blog olarak kuruldu. Schoonderbeek, ilk zamanlarda kullandığı güzellik ürünleri hakkındaki düşüncelerini bu blogda paylaştı, şimdi ise kadınlar için yerel ve uygun fiyatlı 55 farklı markadan 1500’den fazla güzellik ürünü satıyor. Source Beauty, son zamanlarda sipariş sayılarını arttırarak lansmandan bu zamana kadar dokuz kat gelir elde ettiğini iddia ediyor.

Schoonderbeek satışların artışını şu cümleyle açıklıyor: “Geçtiğimiz yıl boyunca iş planımızın uygulanabilirliğini; pazar ihtiyacının karşılanması, artan müşteri sadakati ve iş performansımız sayesinde gösterdik.”

Yakın zamanda aylık abonelik güzellik kutularını tanıtan Source Beauty, yüzyıllardır güzellik sektörüne meraklı Mısırlıların artık güzellik trendlerine ayak uydurmak için sosyal medya platformlarını kullandıklarını ve platformlarının kullanıcı odaklı satın alma deneyimi sağlamaya odaklandıklarından bahsetti.

Günümüzde birçok alanda eticaret platformlarının açılması ve bazılarının uluslararası hizmet vermesi platformdaki rekabeti arttırıyor. Mevcut COVID-19 krizinde çoğu kişinin evde izolasyon sürecinde olmasına rağmen güzellik sektöründe satışlarda artış görüldüğü Source Beauty ve yatırımcıları tarafından belirtiliyor.

Güncel İçerikler