Arın Özkula, 500 İstanbul’un ortakları arasına katıldı

Geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptıkları 30 milyon Euro’luk ikinci girişim sermayesi yatırım fonunun ardından 500 İstanbul'dan yeni bir haber daha geldi. Gelen resmî açıklamaya göre ortaklar arasına katılan üçüncü isim Arın Özkula oldu.

ABD merkezli yatırım fonu 500 Startups ile ortak olarak Enis Hulli ve Rina Onur Şirinoğlu tarafından 2016’da kurulan girişim sermayesi yatırım fonu 500 İstanbul, sektörün tecrübeli isimlerinden Arın Özkula’yı ortak olarak ekibe dahil etti.

500 İstanbul’a katılmadan önce Hollanda merkezli yatırım şirketi Revo Capital’in ortakları arasında yer alan Arın, burada yeni yatırımlar bulma, ikinci fonun geliştirilmesi ve portföy şirketlerine destek gibi alanlarda görev aldı.

Arın; Getir, Massive Bio, Zizoo ve Sonarworks yatırımlarında aktif rol oynadı ve fonun Doğu Avrupa’daki yatırım süreçlerine öncülük etti.

“Birbirimizi iyi tamamlıyoruz”

Daha önce Ünlü Private Equity ve Deloitte tecrübesi de olan Arın Özkula; Enis Hulli ve Rina Onur Şirinoğlu ile güçlü bir ekip olduklarını belirtti. 500 İstanbul’da yeni fonda hedefledikleri performansı gerçekleştirebilmek için doğru ekibi kurduklarını dile getiren Arın; takımın birbirini iyi tamamladığını, bu sayede “500 İstanbul II” girişim sermayesi yatırım fonuyla hedeflerine ulaşacaklarını belirtti ve şunları ekledi:

“500 İstanbul’da doğru platformu kurduğumuza inanıyorum. Üç ortak olarak biz ve ekibimizle, girişimcilerle yakın çalışma fırsatına sahibiz. Ortakların hem girişimcilik hem de yatırımcılık tecrübeleri var, birbirimizi iyi tamamlıyoruz. Ayrıca kendi ağımız ve 500 Global’in uluslararası bağlantıları sayesinde, girişimcilerin iş geliştirme ve fon toplama süreçlerine de aktif destek oluyoruz. Büyüme, insan kaynakları, finans gibi konularda da danışman ekibimiz, girişimcilere operasyonel destek hizmeti de veriyor. Tüm bunlar erken aşama girişimciler için doğru bir destek platformu olmamızı sağlıyor”

2 milyon Euro’ya kadar destek

“500 İstanbul II” girişim sermayesi yatırım fonu ile Türkiye ve Doğu Avrupa’da 25 girişime yatırım yapılması planlanıyor. Fon, 500 bin Euro’ya kadar yapacağı ilk yatırımların ardından, 2 milyon Euro’ya kadar devam yatırımları yapmayı hedefliyor. Fon ortaklarından Enis Hulli ise ekibi büyüterek fonu güçlendirdiklerini belirtti ve ekledi: “İlk fondaki stratejinin üzerine koyarak, ikinci fonda daha büyük bir tutarda devam yatırımları yapacağız. Bu süreçte de portföy şirketlerine sağladığımız operasyonel desteği arttırmayı planlıyoruz. Arın’ın aramıza katılmasıyla, bizi bu iki alanda ileriye taşıyacak bir ortak kazandık”

500 İstanbul, erken aşamadaki teknoloji şirketlerine yapacağı destekle Türkiye ve bölgede global ölçekte teknoloji ihraç eden firmaların ortaya çıkmasını hedefliyor.

Güncel İçerikler