Yerli girişim Cyber Struggle, 38 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Siber dünyanın özel kuvvetlerini yetiştiren bir disiplinlerarası siber güvenlik girişimi Cyber Struggle, aldığımız bilgiler doğrultusunda Startup Wise Guys ve bir uluslarararası hukuk firmasından 38 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.

Cyber Struggle, standartları oluşturan, öncülük eden, hem bireysel uzmanlık, hem kurumsal güvenlik operasyon merkezleri için, dünyanın en güvenilir sertifika otoritesi olmak hedefi ile kuruldu. Girişimin şu ana kadar geliştirdiği Ranger ve Aegis sertifikaları aktif ve global çapta her geçen gün daha fazla ilgi çekmekte. Çok yakında kurumların güvenlik operasyon merkezlerinin olgunluğunu ölçecek bir sertifikasyonu da duyurmaya hazırlanıyor.

Cyber Struggle, ofansif ve defansif çalışmaları hibrit olarak inceleyen, bunları kriminoloji, psikolojik harekat, gayrinizami harp, profilleme, terörizm çalışmaları gibi farklı alanlarla birleştiren ve liderlik, ekip yönetimi, mental dayanıklılık gibi yumuşak yetenekleri merkeze ekleyen, yeni sıra dışı bir doktrin geliştiriyor.

Cyber Struggle, alınan yatırımı globalde yeni sertifikaların penetrasyonunu hızlandırmak ve yurtdışında ofis sayısını artırmak için kullanacaklarını açıkladı. Aynı zamanda 2019 yılında Startup Wise Guys’ın siber güvenlik programında ilk yatırımlarını alan girişim, gösterdikleri performans sonucu Startup Wise Guys’dan ikinci defa yatırım almış oldu.

Girişimin kurucusu Kubilay Onur Güngör yatırım ile ilgili “Cyber Struggle girişimini sadece 2400 lira sermaye ile kurduk ve bu süreçte taş üzerine taş koyan, başta takım arkadaşlarım olmak üzere, emeği geçen, destek olan herkese teşekkür ediyorum. Teknolojiye teşekkür eden ama her zaman insanı merkezine koyan bir siber güvenlik girişimi olarak bu alanda bir otorite olmak üzere çıktığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Güncel İçerikler