Yerli girişim Missafir, 12.4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı [Yatırım Özel Röportajı]

Sizlere dün paylaştığımız kısa ve orta dönem kiralama yapan ev sahiplerine profesyonel hizmetler sunan yerli girişim Missafir, girişimcisinden ve lider melek yatırımcısı Mehmet Onarcan’dan aldığımız bilgi doğrultusunda 12.4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.

Missafir’in aldığı yatırımın bu turuna; KWORKSUnvest, daha önce birçok startup’a yatırım yapan ve Missafir’de de lider yatırımcı rolünü üstlenen Mehmet Onarcan, Careem’in Uber’e 3.2 milyar dolara exit etmesinde rol alan büyümeden sorumlu eski başkan yardımcısı Emre Tok, Garaj Sepeti’nin kurucusu Mehmet Çelikol, StartupMarket.co kurucusu Serkan Bağçe, Sercan Alıcı, Bahar Gücüyener Pardorokes, Keiretsu Forum Türkiye ağının melek yatırımcılarından Alper Şener ve Proptech alanında önde gelen isimlerden biri olan seri girişimci Mete Varas da Missafir’in danışmanları arasında yer alıyor.

Dünyada tatil evleri kiralama olarak da bilinen bu pazar, 160 milyar dolar büyüklüğünde. Missafir’in Kurucu ve CEO’su Mehmet Yüksel, bu alanda uzun yıllara dayanan tecrübesiyle, ev sahiplerinin ve misafirlerin yaşadıkları problemleri dijital bir platform aracılığıyla çözmek amacıyla Kasım 2018’de yola çıkmış.

Missafir, evini kısa/orta vadeli kiraya vermek isteyen veya misafirlerle paylaşmak isteyenlerin uygun adaylar bulabilmesi için hem dijital hem de operasyonel çözümler sunuyor. Ev sahipleri için, evin misafirlere hazırlanma sürecindeki dekoratif dokunuşlardan profesyonel fotoğraf çekimine, dünyada en çok talebi olan 15+ platformda profil oluşturulmasından ilanların üst sıralarda çıkmasını sağlayan arama optimizasyonuna ve kira gelirini maksimize eden dinamik fiyatlandırmaya kadar birçok hizmeti bir arada sunuyor. Ayrıca, misafirler için evin yüksek standartlarda temizliği, hoş geldin karşılaması ve gerektiğinde bakım-onarım işlerine kadar 7/24 müşteri hizmeti desteği de sağlıyor. Yüksel; “Sunduğumuz profesyonel hizmetler sayesinde, ev sahipleri kiralama sürecindeki hiçbir problemle uğraşmak zorunda kalmıyor, kendilerine özel oluşturduğumuz dijital panellerle tüm süreci şeffaf olarak takip edebiliyor ve dinamik kazanç yönetimimiz sayesinde kira gelirlerinde ciddi artış yaşıyorlar. Evlerde konaklama yapan misafirlerimiz ise profesyonel, kaliteli ve güvenilir bir hizmet aldıkları için Missafir evlerini tercih ediyorlar. Böylece hem mutlu ev sahipleri hem de mutlu misafirler yaratıyoruz” şeklinde konuştu.

Yatırım süreci ile ilgili KWORKS Direktörü Mahmut Özdemir; “Missafir, 2019 yılı Hızlandırma Programı girişimleri arasında en öne çıkan girişimlerden biriydi. Başarılı bulduğumuz bu girişime, programımızı tamamlamasının hemen ardından yatırım da yaparak desteğimizi devam ettirmek istedik” şeklinde açıklama yaptı.

Startup ekosisteminin aktif yatırımcılarından Mehmet Onarcan ise; “Covid -19 sürecinden en fazla etkilenen sektörlerden birinde faaliyet göstermesine rağmen yatırım sürecine devam ettik ve gerçekten “Akıllı Para” sağlayacak çok donanımlı bir yatırımcı grubu oluşturduk. Yatırımcılarımızın birçoğu, yatırım turunun kapanmasını beklemeden takıma aktif olarak destek olmaya başladılar. Missafir, bu dönemde çok iyi pozisyon aldı. Girişimlerin hayatında her zaman krizler olabilir. Önemli olan bu krizleri fırsata çevirebilmektir. Bunu başaracak olan da takımdır. Missafir bunu başarabilecek bir takıma sahip ve yatırımcılarımızın da destekleri ile güzel bir başarı hikayesi yaratacaklarına güvenimiz tam” sözleriyle yatırım sürecini özetledi.

Yüksel, aldıkları bu yatırım ile İstanbul’da büyümeye devam edeceklerini, Bodrum, Çeşme, Antalya gibi yeni pazarlara açılacaklarını ve bu krizle ortaya çıkan pazardaki fırsatları da değerlendireceklerine vurgu yaptı. Ayrıca Missafir, İTÜ Çekirdek girişimleri arasına da seçilmişti.

COVID-19 sürecinde Startup yatırımlarının devam ediyor olması egirişim olarak bizleri çok sevindiriyor. Bu yatırımların örnek teşkil etmesini ve tüm Startup’ların yatırım süreçlerinin duraklamadan devam etmesini diliyoruz. Girişimi aktif olarak destekleyen güçlü bir yatırımcı kadrosu ile yola çıktığını gördüğümüz Missafir’in bundan sonraki başarılarını yine egirişim’den takip edebilirsiniz.

Güncel İçerikler