Visa İnovasyon Programı’nın ikinci dönemine seçilen 4 girişim açıklandı

Türkiye’nin dijital ödeme ekosisteminde inovasyonu desteklemek ve hızlandırmak amacıyla Visa ve Hackquarters ortaklığında hayata geçen Visa İnovasyon Programı ilk dönemini tamamladı.

İlk döneme dahil olan fintech girişimler; Glocalzone, Masraff, Kobaküs, Global Miles ve Manim ortaya çıkardıkları çözümleri girişimci ekosistemi temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen dijital etkinlikte sundu.

Etkinlikte açıklanan programın 2. dönemine seçilen fintech girişimler; Adisyo, ARF, Cameralyze ve Price&Me, yeni dönemde dijital ekonomi, altyapı ve kart kabulü ve sınır ötesi harcamalar alanında yeni nesil çözümler üzerinde çalışacak.

Visa İnovasyon Programı ikinci dönem girişimleri:

  • Adisyo: Kafe ve restoran operasyonlarınızı, herhangi bir cihaz üzerinden yönetebileceğiniz, basit ve kullanımı kolay, bulut tabanlı POS sistemidir.
  • ARF: Uluslararası ödemeler, toplu ödemeler veya sınır ötesi havaleler ile ilgili her türlü ticari işlemi sunamktadır.
  • Cameralyze: Kamera görüntülerini analiz ederek, elde ettiği sonuçlarla önerilerde bulunan yapay zekâ destekli sanal asistanları geliştiren girişim.
  • Price&Me: Online alışverişte kişiye özel en uygun fiyatı bulan asistan. Fikir aşamasında girdiği programda, ürününü tamamen geliştirip tüm kullanıcılara açtı.

Visa API’lerine erişim

6 ay sürecek programın ikinci döneminde fintech girişimler uzmanlardan girişimlerini hızlandıracak eğitimler alacak, Visa Developer Platform üzerinden Visa API’lerine erişim sağlayacak, tasarım odaklı düşünme programlarıyla ürün ve hizmetlerine değer katacak ve Visa’nın yerel ve global iş ağındaki banka, e-para kuruluşları ve üye işyerleri ile bir araya gelecek.

Visa İnovasyon Programı 2. Dönem Açılış etkinliğinde konuşan Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel; “Visa İnovasyon Programı ile geçen yıl bu zamanlar ülkemizdeki fintech ekosistemini geliştirmek üzere yola çıktık. Bugün programın ilk dönemine katılan fintech’leri mezun ettik. Fintech’lerimiz program sonunda yeni ürünler ortaya çıkarttı ve Visa’nın yerel ve uluslararasındaki iş ortakları ile yeni iş birlikleri kurdu. İki fintechimiz özelinde yurt dışına açıldı. Bu açıdan son derece gururluyuz. Visa İnovasyon Programı’nın ikinci dönemini ise daha da zengin bir içerikle başlatıyoruz. Programın ilk yılında yalnızca kurumsallaşma yolunda ilerleyen fintech’lere odaklanmıştık. Bu yıl, kurumsallaşmış ancak hedefindeki ticari ölçeği henüz yakalayamamış fintech’leri de programa katarak büyümelerine destek olurken yurt dışına açılmalarına da köprü olmayı sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Program ortağı Hackquarters Kurucusu Kaan Akın ise; “Visa İnovasyon Programı ile ülkemizdeki finansal teknoloji ekosistemine değer katmaktan mutluluk duyuyoruz. Programın ikinci dönemine kabul edilen fintech’ler Hackquarters ekibiyle program boyunca aynı ofisi paylaşıp, mentor ekibimizden çeşitli başlıklarda eğitim alma fırsatı bulacak. Visa uzmanları ve finans sektöründeki oyuncular ile bir araya gelecek, program kapsamında girişimcilik ekosisteminde ticarileşme ve müşteri geliştirme desteği alacaklar. Yakın gelecekte daha da çok kullanıcının hayatını kolaylaştıracak ödeme çözümlerine destek olmak ve bu alandaki inovasyonları desteklemek adına Visa İnovasyon Programı’nın yeni dönemini açmanın heyecanı içerisindeyiz.” dedi.

egirişim olarak Visa İnovasyon Programı’nı ilk günden beri takip ediyoruz. Yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler