Cameralyze: Fiziksel mağazalardaki ziyaretçileri analiz eden ve raporlayan girişim

Sizlerle geçtiğimiz yakın zamanda Aksel Kastoryano’dan 1.2 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldığını paylaştığımız yerli girişim Cameralyze‘ın kurucusu Ufuk Dağ, egirişim’e özel girişimin hikayesini anlattı ve tüm detaylarını paylaştı.

Cameralyze’ın hikayesi

Web üzerindeki site ziyaretçilerini ölçmek için Google Analytics, Hotjar vb. birbirinden farklı çeşitli uygulamaların olduğunu biliyoruz. Ancak aynı ölçümlemenin fiziksel mağazalarda yapılması o kadar da kolay olmuyor. İlk aklıma gelenlerden Udentify, V-Count vb. girişimler de alışveriş merkezlerinde veya cadde üzerindeki mağazaların kameralarına entegre olarak, fiziksel mağaza ziyaretçilerinin analitik verilerini ortaya çıkarıyor.

Hangi reyonda ne kadar gezmiş, mağazanın yoğun olduğu veya seyrek olduğu bölümler neresi, ziyaretçiler ne tür davranışlar sergiliyorlar gibi ölçümlemeler yapıyorlar. Dolayısıyla çıkan bu sonuçlar neticesinde marka, mağazanın satışlarını artırmak için çözümler üretiyor. Bazı durumlarda da ziyaretçilerin yüz ifadelerini ölçerek mağazadan mutlu/mutsuz ayrıldığının raporunu çıkarıyor. Elbette aldığımız bilgiler doğrultsunda ifade etmek gerekirse; KVKK ve GDPR kapsamında bu verilerin analizini çıkardıktan sonra, yüz verilerini kayıtlı tutmuyorlar.

Türkiye’den böylesine güzel yüksek teknoloji odaklı daha fazla girişimin çıkmasını temenni ediyoruz. Yeni girişimleri keşfettikçe de sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler