Mobil eğitim girişimi Kunduz’a İTK Ventures ve Startupfon yatırım yaptı

Tatış Holding ve Startupfon işbirliği ile girişimcilere destek olan İTK Ventures, Türkiye’deki ilk yatırımını gerçekleştirdi.

Öğrencilerin akıllı telefonları aracılığıyla sorular sorup hızlı bir şekilde cevaplarını yine telefonlarına aldıkları bir platform olan Kunduz, İTK Ventures’tan yatırım aldı.

Türkiye’nin dört bir yanında öğrencilerin ve öğretmenlerin online bilgi-alışverişi yapmasına olanak sağlayan Kunduz, kısa sürede 25 bin aktif eğitmen ile bugüne kadar toplamda 15 milyon sorunun yanıtlanmasına aracılık etti.

Mobil eğitim girişimi olan Kunduz; Başar Başaran, Melih Şener ve Barış Bilgiç tarafından 2016 yılında kuruldu. 1. Sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm öğrencilere hizmet veren Kunduz; özellikle YKS, LGS, KPSS ve ALES gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler için oldukça başarılı bir alternatif olarak sınava hazırlıkta fırsat eşitliğine katkıda bulunuyor.

Kunduz’un temel başarısı; kullanıcıların cep telefonlarının kameraları yardımı ile çözemediği soruların fotoğrafını çekerek uygulama aracılığı ile sorularını gönderip 15 ile 30 dakika içinde profesyonel çözüm alabilmelerine dayanıyor.

Ayrıca Kunduz’un en büyük artısı kullanıcıların tüm derslerden istedikleri kadar soru sorabilmesi ve gerçekten anlamadıkları bir soruda mesaj yazınca eğitmenlerin çözümü tekrar anlatması. Bunun yanı sıra her öğrenciye sorduğu sorulardan yola çıkarak kendi seviyesine uygun sorular öneriyor ve rakiplerinin sorduğu sorular üzerinden kendilerini zorlayarak geliştirecek soruları görmelerini sağlıyor.

Öğrenmeyi 10 kat kolaylaştırırken sınava hazırlık maliyetlerini 10 kat azaltmayı hedefleyen Kunduz, 2018 yılının yaz aylarında Y Combinator’a da katıldı. Daha önce Y Combinator, Social Capital ve First Round Capital’a ait Dorm Room Fund gibi yatırımcılardan yatırım alan girişim, Türkiye’nin ardından sınava hazırlığın ve eğitim harcamalarının çok yüksek olduğu Hindistan’da da bir ofis açtı.

Güncel İçerikler