Aktif Portföy ve Startupfon’dan girişim sermayesi yatırım fonu: Startupfon Opportunity Fon

Yenilikçi yatırım fonu alternatifleriyle hizmet veren Aktif Portföy, Startupfon iş birliği ile yatırımcıların yüksek potansiyelli girişimlere avantajlı pay fiyatlarıyla ortak olmasını sağlayacak yeni bir GSYF sunmaya hazırlanıyor. Türkiye’de bir ilk olacak bu fon ile teknoloji girişimlerine yatırım potansiyeli artırılırken, ülkemizin girişimcilik ekosistemine de pozitif katkı sunulması hedefleniyor.

Türkiye’nin özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank’ın fon yönetimi alanındaki iştiraki Aktif Portföy, teknoloji alanında erken aşama girişimlere yatırım yapan bağımsız girişim sermayesi yönetim şirketi Startupfon ile iş birliği yaparak yepyeni bir girişim sermayesi yatırım fonu Startupfon Opportunity Fon‘u hayata geçiriyor.

Potansiyeli devam eden ileri aşamadaki teknoloji girişimlerine avantajlı pay fiyatlarıyla ortak olma fırsatı sunacak yeni fonun Sermaye Piyasası Kuruluna başvurusu başarılı bir şekilde tamamlandı.

Fonun adı: Startupfon Opportunity Fon

Bu iş birliğinin dünyada birçok başarılı örneği olan “secondary fund” kategorisinin Türkiye’deki ilk örneği olarak girişimcilik ekosistemine derinlik getirmesi hedefleniyor. Yeni fon ile girişimlerin mevcut hissedarlarından pay alımı yapılırken, şirketlere de yeni fon akışı sağlayarak büyümelerine destek olunacak. Türkiye girişim ekosisteminin desteklenmesine de katkı sağlayacak olan fon, ayrıca yatırımcılarına hızlı geri dönüş ve yüksek getiri potansiyeli sunacak.

Büyüklüğünün 600 milyon TL’ye ulaşması beklenen fon ile önümüzdeki beş yıl içerisinde yaklaşık 15 girişime yatırım yapılması hedefleniyor. Aktif Portföy ile Startupfon’un güçlerini birleştirdikleri bu fon ile bir yandan alternatif kazanç arayan yatırımcılar için getiri sağlanırken diğer taraftan da girişimler, yollarına daha sağlıklı bir şekilde devam edecekler. Ortaklık yapısının sadeleşmesine katkı sağlayan fon, yurt dışından yatırım almayı hedefleyen girişimlerin önündeki engelleri de kaldıracak.

“Girişim ekosistemine katkılarımız sürecek”

Konuyla ilgili bilgi demeç veren Aktif Portföy Genel Müdürü Yasin Atikler,

“Yeni nesil yatırım fonları ile hızla büyüyen portföy yönetim şirketi Aktif Portföy olarak; start-up’lar ile çok yakın çalışıyor, girişimcilik ekosisteminde aktif rol oynuyoruz. Erken aşama girişimlere yatırım yapmanın yanı sıra büyüme yolculuklarında onları desteklemeye devam ederken, sektörün değerli paydaşları ile de iş birlikleri kuruyoruz. Ekosistemimizin önemli oyuncuları arasında yer alan Startupfon ile iş ortaklığımız da bunun en güzel örneklerinden… Birlikte hayata geçirdiğimiz Türkiye’de bir ilk olan yeni GSYF’miz ile potansiyeli devam eden teknoloji şirketlerine avantajlı koşullarda yatırım yapma imkânı sunacağız. Fonun, yatırımcılardan teveccüh göreceğine, başarılı olacağına inancımız tam ve bir ilki Türkiye girişimcilik ekosistemine kazandırdığımız için çok mutluyuz. Türkiye girişim ekosisteminin olgunlaşmasına ve derinleşmesine katkı sunacağına inandığımız bu tip iş birliklerine önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.” dedi.

“Kurulacak olan yeni GYSF Türkiye yatırım dünyasına hareket getirecek”

İş birliği ile ilgili heyecanını dile getiren Startupfon kurucu ortağı Gülsüm Çıracı ise verdiği demeçte;

“Girişim okur-yazarlığı ülkemizde her geçen gün artıyor. Aktif Portföy ile olan iş birliğimiz Türkiye girişim ekosistemine yeni bir soluk katacak. Türkiye’de ortalama exit süreleri 8-9 yıl civarında. Bu nedenle girişimlere erken aşamada katılan yatırımcılar için bu süreyi kısaltmayı ve exit imkânı sunmayı hedefliyoruz. Amaçlarımızdan biri de exit eden yatırımcıların ekosistemde yatırım yapmaya devam ederek hareket kazandırması. Yatırımcılarımızın başarısı kanıtlanmış girişimlerin artan potansiyeline ve büyümelerine yatırım yapmasını hedefliyoruz.”

Güncel İçerikler