Selen Uğuroğlu tarafından ABD’de kurulan Jori, Startupfon’dan yatırım aldı

Startupfon, moda döngüselliğinin öncü girişimlerinden Jori adlı çok modlu yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML) platformuna yatırım yaptığını duyurdu.

Selen Uğuroğlu tarafından 2023 yılında ABD’de kurulan Jori, moda perakendeciliğinin geleceğini şekillendirmek için atılım yapıyor. Jori’nin platformu, dünya genelinde yeniden satış ve geri dönüşüm için son tüketici moda giysilerinin işlenmesinden kaynaklanan yüksek maliyetleri ve hataları azaltarak sürdürülebilirlikte önemli bir adım sunuyor.

Moda endüstrisi sürdürülebilir üretim metodolojilerine yönelik bir dönüşümü taahhüt ederken, döngüsellik, üreticilerden son kullanıcılara kadar tüm paydaşların önemli ölçüde dikkat çekiyor. Tekstilde döngüselliğinde yeniden satış, tamir ve geri dönüşüme katkı sağlamak, global markalar için prestij kaynağı olmanın yanı sıra, gezegenimizin geleceği için de kritik bir rol oynuyor.

Jori, çok modlu makine öğrenme (ML) modelleriyle tekstil ürünlerinin çeşitliliğini, kalitesini ve içsel değerini nicel olarak değerlendirmeyi hedefliyor. Bu sayede Jori ile işbirliği yapan markalar manuel süreçlerdeki verimsizlikleri ortadan kaldırabilecek, yeniden satış ve geri dönüştürülebilir ürünleri daha hızlı tespit edebilmek olanağına sahip olacak. Buna ek olarak Jori kullanıcıları, ABD ve AB’deki regülasyonlara uyum kapsamında vergi avantajlarından yararlanacaklar. Jori, 2023 itibarıyla 610.91 milyar dolar değerinde olan tekstil pazarına hızla entegre olmaktadır.

Jori’nin kurucusu Selen Uğuroğlu, öncelikli pazarları olan Amerika’da tekstil endüstrisinin önde gelen oyuncularıyla yakın diyaloglar içinde olduklarını ve yatırımın Jori ekibini genişletmek ve pazara etkin bir giriş yapmak adına stratejilerini desteklemek için kullanılacağını belirtti.

Yatırım turuna katılan Startupfon’un General Partner’i Gülsüm Çıracı ise, “Selen’in ML ve AI alanındaki kanıtlanmış başarıları, moda sektöründe yeniden satış ve geri dönüşümde çok ihtiyaç duyulan bu yeni teknolojinin başarılı bir şekilde uygulanacağına olan güvenimizi pekiştiriyor. Döngüsel ekonomi ve sürdürülebilirlik için geliştirilen bu değerli girişimin ekosistemde güçlü bir konum kazanacağına olan inancını dile getirerek, Startupfon olarak Jori’nin yatırımcısı olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Güncel İçerikler