Elon Musk attığı tweetle Tesla hisselerinin düşmesine neden oldu ve her şeyini satıyor

Dünyanın geleceğine yön veren önemli isimlerden biri olmasının yanı sıra beklentilerin dışındaki davranışlarıyla da gündeme gelen Elon Musk, daha önce Tesla‘nın borsadaki geleceğine ilişkin bir paylaşım yapması nedeniyle 20 milyon dolar para cezasına çarptırılmış ve Tesla Motors’un yönetim kurulu başkanlığı koltuğundan ayrılmak zorunda kalmıştı.

Elon Musk bu kez 1 Mayıs’ta attığı tweette “Benim görüşüme göre Tesla hisseleri çok yüksek” dedi. Musk’ın bu tweeti hızlı bir şekilde yayılırken Tesla’nın piyasa değeri de önemli ölçüde etkilendi.

Şirketin değeri 144 milyar dolardan 129 milyar dolara gerilerken Musk’ın borsayı değiştiren bu söylemi nedeniyle yeniden yasal yaptırımlarla karşılaşabileceği dile getirildi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’in Elon Musk’ın bu söylemiyle ilgili soruşturma başlatıp başlatmayacağına ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.

Elon Musk fiziksel mal varlığını satıyor

Ayrıca Musk sadece Tesla hisselerine yönelik yaptığı paylaşımla gündeme gelmedi. Tesla hisselerinin düşmesine neden olan tweeti attıktan kısa bir süre sonra sahip olduğu fiziksel mal varlığını satacağını ve bir evi bile olmayacağını da yine bir tweet ile duyurdu.

Kendisine yöneltilen “Paraya mı ihtiyacın var?” sorularına ise “Paraya ihtiyacım yok. Kendimi Mars’a ve Dünya’ya adayacağım.” dedi. Neden böyle bir şey yaptığını soran kişilere ise “özgürlük” yanıtını veren Elon Musk, COVID-19 nedeniyle devam eden karantina sürecini eleştiren isimlerin başında geliyor.

Güncel İçerikler