Cambridge merkezli sağlık girişimi ElevateBio, 170 milyon dolar yatırım aldı

Tüm dünya için zorlayıcı geçen bu zamanlarda ekonomik belirsizlik sürmesine rağmen yatırımlar durmuş değil. Cambridge merkezli girişim ElevateBio, 170 milyon dolar Seri B yatırım aldı.

Halihazırda yatırımcıları arasında F2 Ventures, MPM Capital, EcoR1 Capital, Redmile Group ve Samsara BioCapital bulunan ElevateBio; The Invus Group, Surveyor Capital, EDBI ve Vertex Ventures gibi isimleri de yatırımcıları arasına ekledi.

Resmi olarak halka arzı henüz bir seneyi geçmemiş olan ElevateBio, yeni hücresel ve genetik terapiler üzerine uzmanlaşırken her biri belirli bir iyileştirici yaklaşımın geliştirilmesine ve üretilmesine adanmış portföyü altında yeni şirketler yaratarak çalışmaya devam ediyor. Aldığı son yatırım ile ElevateBio topladığı yatırımı 300 milyon doların üzerine çıkararak, geçen yıl İsviçre Yatırım Bankası UBS’NİN Onkoloji etki Fonu liderliğindeki 150 milyon dolarlık bir seri a turunu geride bıraktı.

Massachusetts’te tamamlanmak üzere olan 140.000 metrekarelik bir alanı tamamen Ar-Ge çalışmalarına ayıracak şirketin, özellikle kök hücre transplantasyonları ortaya çıkan virüslerle mücadele için T-hücresi immünoterapisi üzerine başlattığı AlloVir klinik çalışmalarının son aşamalarında. Son olarak, aynı zamanda T-hücresi tedavilerini kullanarak kök hücre ile ilgili hastalıkların tedavisine yardımcı olmayı amaçlayan HighPassBio adlı başka bir şirket kurdu.

Tüm bunlar olurken hepimizin birinci gündemi olan COVID-19’u ihmal etmeyen ElevateBio, bünyesindeki AlloVir, T-hücresi iyileştirmesi üzerine olan araştırmasını, hastaların bağışıklık sistemini COVID-19’a karşı güçlendirmek üzere genişletti.

Güncel İçerikler