Bitkisel bazlı tavuk eti üretimi yapan Next Gen Foods, 100 milyon dolar yatırım aldı

Singapur merkezli bitkisel tavuk eti üreticisi Next Gen Food, 100 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Next Gen Foods bugün ilk ürünü TiNDLE’ın ülkenin önde gelen “yemek” şehirlerinden bazılarında satışa sunulduğunu duyurdu. Bu habere ek olarak şirket, A Serisi finansman turunda 100 milyon dolar yatırım aldığını ilan etti. A Serisi turuna katılanlar arasında, Güneydoğu Asya risk sermayesi şirketi olan yeni uluslararası yatırımcılar Alpha JWC, Singapur merkezli küresel yatırım fonu EDBI, ve İngiltere Merkezli MPL Ventures bulunuyor. Geçtiğimiz yaz 30 milyon dolarlık tohum yatırım alan şirket küresel ayak izini hızla arttırmayı planlıyor. Şirketin aldığı toplam yatırım 130 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Timo Recker ve Andre Menezes tarafından Singapur’da kurulan şirketten alınan bilgiye göre sağlanan bu yeni finansman, TiNDLE’ın ABD’deki 50 eyaletteki dağıtımını artırmak için kullanılacak. Bugünden itibaren ülke çapındaki dağıtıcılar ürünü Amerika’nın en büyük gıda dağıtımcısı olan DOT Foods aracılığıyla sipariş edebilecek. Bunlara ek olarak bu yeni yatırım, şirketin bu yıl Singapur’da açılacak yeni araştırma merkezindeki Ar-Ge çalışmaları için kullanılacak. Şirketin Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi, yeni teknolojilerin, uygulamaların ve ürünlerin geliştirilmesi ve denenmesi üzerinde çalışacak.

TiNDLE, tat ve doku olarak tavuk etine çok benzeyen ve profesyonellerin de dikkatini çeken bitkisel bazlı bir tavuk ürünü. Şirketin ürünleri “Lipi” adını verdikleri bitkisel bazlı emülsiyon sayesinde tavuk yağından gelen aromayı yansıtan kendisine özgü bir tada sahip. Şirketin verdiği bilgiye göre TiNDLE dokuz ayrı basit malzemeden yapılıyor ve yüksek protein ve lif içeriyor. Bunun yanında antibiyotik, hormon, kolesterol veya genetiği değiştirilmiş bileşen içermiyor.

Güncel İçerikler