SaaS girişim ServisSoft’a Hande Enes ve Mert Utancak 125 bin dolar yatırım yaptı

Sizlere daha öncesinde de egirişim’de yer verdiğimiz Aybar Başaran ve Eren Asığlı tarafından kurulan yerli SaaS girişim ServisSoft, kuruculardan aldığımız bilgi doğrultusunda Hande Enes ve Mert Utancak‘tan 125 bin dolar yatırım aldı.

Son 10 yılda sosyal medyanın ve yeni müşteri iletişim kanallarının ortaya çıkmasıyla, firmaların reklam ve satış-pazarlama stratejilerinde köklü değişiklikler meydana geldi. Bu yeni iletişim mecraları şirketlere müşteriye ulaşmada yeni imkanlar sunarken, ayni zamanda tüketicilere de firmalar üzerinde değerlendirme yapma ve onları eleştirme imkanı vermiş oldu. Bu sebeple firmalar için satış kadar satış sonrası hizmetler gibi müşteri memnuniyeti açısından kritik olan alanlar da artık hiç olmadığı kadar önem taşır oldu.

Rekabet edilen bu yeni iletişim kanallarının da ortaya çıkmasıyla beraber şirketler müşteri memnuniyetine yönelik dijital dönüşüm alanlardaki yatırımlarını, her geçen yıl büyüyen oranlarla arttırmaya devam ediyorlar. Satış sonrası destek hizmetleri ise müşteri memnuniyeti açısından en önemli alanlardan biriyken, bu sektörde hizmet veren firmalar, hem ülkemizde hem de dünyada dijital dönüşüm açısından diğer sektörlerin gerisinde kalmıştır.

İşte ServisSoft da satış sonrası destek yönetim süreçlerindeki bu yazılım ve bulut servisler açığını kapatmak ve global teknik destek ağı olan çok uluslu şirketlerden, küçük ölçekli teknik servis firmalarına kadar sektördeki tüm paydaşların hayatını kolaylaştıracak çözümler üretmek amacıyla 2017 yılında bir girişim fikri olarak doğdu.

ServisSoft; SaaS tabanlı süreç yönetimi çözümleriyle, başta Xiaomi, Tchibo, Omron, Shimano, Lanova, Atalian, Atlas Copco ve Indesit gibi 40’ın üzerinde yerel ve global firmaya, satış sonrası hizmetler alanında dijital dönüşümlerini hızlandırmalarında yardımcı oluyor.

ServisSoft bu senenin başında teknik servis hizmetleri sektöründe sağladığı dijital dönüşüm çözümlerine ek olarak, iş-ortaklarından gelen talepler doğrultusunda nesnelerin interneti ile arıza tahminini ve tespiti, yapay zeka tabanlı periyodik bakım takvimlemesi gibi yeni akıllı ve otonom dinamik servisler geliştirmek amacıyla bir ArGe departmanı oluşturdu.

ServisSoft kurucu ortağı Aybar Başaran Covid-19 döneminde tamamlanan bu yatırım süreciyle ilgili olarak; “Bu zor zamanlarda bir kez daha gördük ki insan yoğun sektörlerdeki dijital dönüşüm firmalar kadar, çalışanlar için de hayati önem taşıyan bir öncelik ve ServisSoft olarak bu konudaki fikirlerimize ve çalışmalarımıza, böylesi bir kriz döneminde yatırım kararı vermekten çekinmeyerek bize olan güvenlerini gösterdikleri için başta Hande Hanım ve Mert Bey’e teşekkür ederiz. Biz de yatırımcılarımızın bu güvenini, ArGe süreçleri sonrası ürettiğimiz akıllı otonom çözümlerimiz ve servis süreçleri yönetimi konusundaki mevcut teknolojilerimizle global pazarda da önemli bir aktör olmayı hedefliyoruz.” diye belirti.

ServisSoft, Makine Öğrenmesi temelli anlık arıza tespiti, erken arıza tahmini ve akıllı periyodik bakım takvimlemesi gibi sorun engellemeye yönelik dinamik otonom servisleri ve entegre olacağı halihazırda var olan, teknik servis aksiyonu yönetme çözümleriyle, satış sonrası destek süreçleri yönetimi için 360 derece hizmet verebilen güçlü bir SaaS girişimi olacak.

Güncel İçerikler