Girişim hızlandırma programı Türk Hava Yolları Terminal’in ilk döneminden mezun olan 10 girişim

Geçtiğimiz yıl içerisinde hayata geçirilen Türk Hava Yolları Terminal'in ilk döneminden 10 girişim mezun oldu. Bu girişimlerden bazıları THY ile iş birliği fırsatı yakaladı.

Türk Hava Yolları tarafından hayata geçirilen ve bizim de ilk lansmanında yer aldığımız girişim hızlandırma programı Türk Hava Yolları Terminal veya THY Terminal gibi kısaltmalar da yapılıyor, dün gerçekleştirilen demo day ile ilk döneminden 10 mezun verdi. Mezun olan girişimlerin bir kısmı THY ile iş yapma fırsatı yakaladı.

Programın Amacı

  • Girişimlerin kurumsal şirketlerle daha kolay iş birliği yapabilir hale gelmesine destek vermek.
  • Girişimcilerin işlerini daha başarılı yönetebilmeleri için ihtiyaç duydukları kaynaklara erişimi konusunda onları desteklemek.

Kimler Başvurabilir?

  • Program odak alanları kapsamında çözüm üreten.
  • Program sürecinde gerçekleştirilecek aktivitelerde program ekibi, eğitmenleri, mentörleri ve iş birimlerinden uzmanlar, yöneticiler ile birlikte çalışmak için gereken zamanı ayırabilecek.
  • Girişimi aşağıdaki seviyelerde olan;
    • Ürün var ancak henüz gelir üretmiyor
    • Ürün var ancak ürün-pazar uyumu yok, geri bildirim almaya ihtiyacı var.
    • Ürün var, gelir üretiyor ve büyümeyi hedefliyor.
  • Program başında ya da sonunda kurumlar ile poc / pilot proje yapabilecek durumda olan.

İlk dönemden mezun olan girişimler

Biriktir: Karbon emisyonlarının azaltılması amacıyla tasarladığı oyunlaştırma kurgusu ile şirketlerde yeşil yakalı çalışanlar oluşturan ve etkiyi online olarak raporlayan mobil uygulama ve platformdur.

Invamar: Cilt üstü veri toplayan tekstil tabanlı sensör geliştirerek teknolojinin ulaşılabilirliğini arttıran insan odaklı giyimler geliştiren bir girişim.

Octopus: Dijital ekranları istenilen tüm şekillerde dizayn edebilmeyi, sınırsız sayıda ekran grubu oluşturarak bu ekranları tek bir merkezden yönetebilmeyi, içerik yönetimi ile birlikte tüm akıllı cihazlar ile entegre olarak çalışmayı sağlayan bir SaaS yazılımıdır.

SegmentHub: Website ve mobil uygulamalara gelen ziyaretçilerin hareketlerini, lokasyon, demografik ve davranışsal açılardan segmentleyip anlık aksiyon almayı ve ziyaretçilere en uygun teklifleri sunmayı sağlayan bir SaaS yazılımıdır.

Ocalis: Fiziksel tekrarlı islerde çalışan insanların kas-iskelet hastalıklarına maruz kalmasını önleyici, giyilebilir, endüstriyel dıs iskelet sistemleri üreten bir girişim.

ServisSoft: Üretim, enerji, tesis yönetim ve bakım operasyonlarında varlık ve personel verimliliğini artırmak için yapay zekâ tabanlı kestirimci analiz-bakım yapan ve dijital ikiz yapısıyla desteklenen bir dijital platformdur.

Syntonym: Görsel veri işleyen kuruluşlar için kameralardan toplanan verileri kayıpsız bir şekilde anonimleştirerek, GDPR ve eşleniği yasalara uygun şekilde, yaptırım riskiyle karşılaşmadan AI/ML modellerini eğitmelerine ve ileri veri analizlerine imkan sağlayan bir platformdur.

Utilify: Müşterilerin markalarla olan etkileşimlerini, blok zincirde dijital hatıraya dönüştüren ve markaların bu hatıralar üzerinden yeni nesil bir sadakat programı oluşturmalarını sağlayan yazılım uygulamasıdır.

Varsapp: Kişilerden ve markalardan ürün kiralayabileceğiniz, elinizde bulunan eşyaları kiraya vererek para kazanabileceğiniz bir platformdur.

Walkers: Bireylerin daha fazla hareket etmesi ve sağlıklı bir hayata adım atması için gereken motivasyonu sağlarken, partner olduğu firmalara promosyon yapma imkanı veren, Loyalty as a Service ve alternatif pazarlama kanalı sunan, oyunlaştırma içeren sağlık & fitness uygulamasıdır.

Güncel İçerikler