Diner, Silikon Vadisi yatırımcılarının da katıldığı turda 5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Gücünü artırılmış gerçeklikten alan yeni nesil restoran keşfetme ve menü görüntüleme platformu Diner’ın yatırım turuna yerli yatırımcılar ve silikon vadisi’nden yatırımcılar ve Unvest katıldı.

Diner’ı sizlere ilk olarak KWORKS Demo Day 2019 sahnesine çıkan girişimlerden biri olarak paylaşmıştık. Sonrasında ODTÜ Day Zero sahnesinde de sunum yapmıştı.

Bir restorana gittiğinizde bütün yemeklerin masanıza önceden geldiğini, beğendiklerinizi sipariş ettiğinizi ve geri kalanları götürdüklerini düşünün. Hatta restorana gitmeden, evinizdeyken bile bu hizmeti alabildiğinizi hayal edin. Fiziksel olarak bunun imkânsız olduğunu düşünseniz de Diner artırılımış gerçeklik (AR) ile bunu mümkün kılıyor. Bu sayede, geleneksel restoran menülerini ve mevcut platformları geri dönüşü olmayacak şekilde değiştirmeyi hedefliyor.

Sercan DemircanUğur Yekta Başak ve Mahdi Kazempour tarafından kurulan yerli girişim Diner, 2019 yılında AR teknolojisini herkes tarafından kullanılabilir hale getirmeyi hedefleyen AR-commerce odaklı bir derin teknoloji şirketi olarak TÜBİTAK 1512 BiGG fon desteği aldı. İlk uygulamasını restoranlara sunan Diner, şirketlerin profesyonel desteğe veya cep telefonu dışında ekstra bir cihaza ihtiyaç duymadan kendi 3 boyutlu içeriklerini üretebilmelerini hedefliyor. Bulut tabanlı ve yapay zekâ destekli SaaS altyapısını geliştirerek müşterilerinin AR gibi güçlü bir teknolojiden kolayca faydalanabilmesini sağlıyor.

Diner restoran işletmecilerinin AR tabanlı dijital menülerini dakikalar içerisinde oluşturabilecekleri servisleri geliştiriyor. Aynı zamanda restoranlar, operasyon masraflarını azaltacak ek özellikleri de devreye alabiliyor. Restoranlar tüm bu hizmetleri, dijital ekran ya da tablet satın almadan ziyaretçilerine sunabiliyor. Bu sayede restoranlar sunum kalitesi ve operasyon verimliliği sayesinde kazancını artırırken, son kullanıcılar ise mekân ve yemek seçimi konusunda en doğru kararları verebiliyor.

Artırılmış gerçeklik teknolojisinin araştırma laboratuvarlarından gelen ve daha önce global ölçekli şirketlerde önemli roller alan kurucu ortaklar Uğur Yekta Başak, Mahdi Kazempour ve Sercan Demircan; Diner’ı her gün karşımıza çıkan artırılmış gerçeklik demolarından çok daha kapsamlı bir altyapıya sahip, herkesin kolayca faydalanabileceği, ölçeklenebilir, en son teknoloji bir platform olarak tanımlıyor. Yatırımcılardan Unvest adına konuşan, KWORKS Direktörü Dr. Mahmut Özdemir: “Diner’ın yemek tercih etme alışkanlıklarımızı radikal bir şekilde değiştireceğine inandığımız için yatırım yaptık. Artırılmış gerçeklik alanında çok derin bilgi sahibi bir ekip ve girişimci yanları da çok kuvvetli,” diyerek UNVEST’in bu tarz derin teknoloji girişimlerini desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Şimdiden İstanbul’un özenle seçilmiş en şık restoran ve kafeleri ile çalışmaya başlayan Diner, yeni yatırımla birlikte teknolojik altyapısını bir adım ödeye taşımayı ve hizmet verdiği işletme sayısını artırmaya odaklanmayı planlıyor. Diner aynı zamanda Official Snapchat Lens Creative Partner olarak hizmet veriyor ve yapay zeka odaklı NVidia Inception programının da bir parçası.

Güncel İçerikler