ODTÜ Day Zero sahnesinde hızlandırma programlarından katılıp sunum yapan 26 girişim

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı, Türkiye’nin önde gelen girişimcilik etkinliklerinden biri olma yolunda ilk adımını atan ODTÜ Day Zero etkinliği 21 Aralık Cumartesi günü ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi Cozone’da gerçekleşti.

ODTÜ, ODTÜ Teknokent, ODTÜ TTO, Growth Circuit, Z-Garage ve Cozone tarafından organize edilen etkinliğin sabah programı, Türkiye’nin önde gelen Girişim Hızlandırma Programlarının girişimci ekiplerinin “Day Zero Arena” sahnesinde, ekosistemin önemli mentor ve yatırımcılarının karşısında gerçekleştirdikleri sunumlarla başladı.

Day Zero sahnesinde sunum yapan girişimler:

Growth Circuit girişimleri

  • Ollang: Ollang yapay zekâ destekli yeni nesil bir çeviri platformudur. İngilizce, Arapça, Fransızca gibi yaygın dillerin yanı sıra Japonca, Çince, Korece gibi dillere de dosyalarınızı çevirebilirsiniz.
  • Block-Z: Enerji piyasalarındaki tüm katılımcıların, blockchain tabanlı bir web platformunda, hiçbir aracı olmadan uçtan uca enerji ticareti ve yenilenebilir enerji sertifikası ticareti gerçekleştirmelerini sağlar.

Türk Telekom Pilot girişimleri

  • Optiyol: Optiyol, e-ticaret ve şehirleşmenin etkisiyle artan şehir içi taşıma problemleri için yeni nesil rota optimizasyon çözümleri geliştirmektedir. Optiyol ile firmalar daha az araçla, daha az yakıt maliyetiyle ve müşterilerin istediği saat dilimlerinde hizmet vererek hem karlılıklarını hem de müşteri memnuniyeti artırıyorlar.
  • Monday Hero: Mondayhero, sketch tasarımlarını native mobil uygulama kodlarına çevirir. Tasarımınızı sketch plugin aracılığıyla yükleyip, yazılım için gerekli birkaç ayarı yaptıktan sonra, ön yüz kodlarını dakikalar içerisinde projenize alıp kullanabilirsiniz.
  • AppNava: Mobil oyun/uygulama geliştirici ve yayıncıların kullanıcı özelinde aksiyon almasını sağlayan bir SaaS çözümü. Makine Öğrenme Algoritmaları ile kullanıcıların gelecekte nasıl davranacağını ve hangi segmente ait olduğunu tahmin ediyor. Reklama tıklama ve ödeme olasılıklarını hesaplayıp kanal bazında değerlendiriyor.

Hacettepe Teknokent girişimleri

  • Winergytech: Bireysel enerji yöneticisi olma hedefiyle yola çıkan Winergy hanelerin enerji tüketiminin %65 ini kontrol edebilen bir enerji yazılım girişimidir.
  • Tetawood: Mobilya firmaları için artırılmış gerçeklik hizmetleri sunuyoruz. Firmalar zaman ve maliyet tasarrufu sağlarken, müşterileri de istedikleri yerde, diledikleri ürünü, mobil cihazları ile 3 boyutlu ve gerçek ölçüleriyle görüntüleyebiliyor, satın alabiliyor.

Bilkent Cyberpark girişimleri

  • BirFatura: BirFatura, e-ticaret yapan kobilerin entegre olarak sipariş ve faturalandırma süreçlerini saniyelere indiren girişim. 2 Saniyede faturanızı kesin, siparişinizi hazırlayın ve gönderin.
  • Neurocess: Neurocess antrenman boyunca profesyonel sporcuların kas aktivitelerini takip ederek antrenman performansını arttıran ve sakatlık riskini azaltan EMG teknolojisi geliştiriyor. Sporcu kaslarının kasılma miktarı, gücü, yorgunluğu, dengesi gibi verileri antrenörle eş zamanlı paylaşır.

İTÜ Çekirdek girişimleri

  • Scoutium: En büyük tutkumuz olan futbolu teknoloji ile perçinlediğimiz, futbolseverlerin scout olma yolunda birikimlerini paylaştığı, futbolcuların kendilerini tanıtabildiği, futbol kulüplerinin ise ihtiyaçlarına uygun futbolcuları bulabilmelerini sağlayacak bir platform.
  • Parxlab: Park noktalarına yerleştirilen kablosuz, uzun ömürlü sensörler ve bu sensörlerden gelen verileri işlediği yapay zeka teknolojisi ile sürücülere boş park noktalarını gösteriyor. İşletmelere ise park noktasında oluşan veriyi göstererek daha verimli park noktaları sağlıyor.

Workup Girişimcilik Programı girişimleri

  • PCI Checklist: PCI Checklist bankalar, ödeme sistemcileri ve e-ticaret siteleri gibi kart verisi taşıyan, işleten veya kaydeden kurumlar için gerçek zamanlı siber güvenlik risk analizini sağlayan ve veri sızıntısı riskini ölçümleyen bir SaaS çözümdür. Hiç bir entegrasyon gerektirmez.
  • Agrovisio: Agrovisio, uydu görüntüleri ile yıl boyunca tarım alanlarını gözlemler tarla tarla, ürün ürün sınıflandırır, hasat ve rekolte gibi bilgileri tarım ürünlerinin alıcılarına sunar. Pamuk, patates ve fazlası; Agrovisio ile doğru yer ve doğru zamanda satın alın; alırken kazanın.
  • Holonext: HoloNext firmaların ürünlerini müşterilerine bulundukları mekânda mobil cihazları üzerinden Artırılmış Gerçeklik modunda, gerçek boyutları ve sınırsız sayıda ürün seçeneği ile gösterebilecekleri bulut tabanlı online SaaS çözümü.

Z-Garage girişimleri

  • OynaApp: Oyna, spor yapmak veya oyun oynamak isteyen kullanıcıların kendilerine hızlıca oyun partneri bulmalarını sağlayan sosyal bir mobil uygulamadır. Oyna kullanıcıları, uygulama üzerinden çevrelerindeki spor ve oyun tesislerini inceleyebilir; rezervasyon yaptırabilir.
  • Hetra: Hetra, ortak kullanım alanlarını sağladığı demografi ve kullanım analizleri ile daha verimli ve sadık müşterileri olan alanlara dönüştürür.

Yeni Fikirler Yeni İşler Hızlandırma Programı (YFYİ) girişimleri

  • Safetech: OTShield, kritik altyapı tesislerini siber saldırılara ve operasyonel tehditlere karşı koruyan saldırı tespit ve engelleme sistemidir.
  • SFM: SFM Yazılım olarak, imalat sanayindeki firmaların üretim verilerini makine öğrenmesi yöntemleri ile bir modele dönüştürerek bu modeli yüksek doğrulukta(>%90) ve hızlı (1-2 sn.) maliyet tahmini için kullanan bulut tabanlı (SaaS) yazılım geliştiriyoruz.

KWORKS Girişimleri

  • Pincident: Pincident, endüstriyel işletmelerde iş güvenliğini ve sürekliliğini tehdit eden risklerin ve acil durumların etkin yönetimini sağlayarak kayıpları en aza indiren konum bazlı, gerçek zamanlı, akıllı bir iletişim platformudur.
  • Diner: Diner, gücünü artırılmış gerçeklikten alan yeni nesil bir restoran keşfetme ve menü görüntüleme platformu. Kullanıcılar etrafındaki restoranların yemeklerini tıpkı masalarına gelmiş gibi 3 boyutlu olarak sıra dışı ayrıntıları ile görüntüleyebiliyor.

TİM-TEB Girişim Evi girişimleri

  • Macrorec: MacroRec olarak sinema, fotoğrafçılık ve kişisel yayın sektörlerine özel tasarlanmış mobil cihazlar aracılığıyla programlanarak kontrol edilebilen modüler kamera kontrol sistemleri üretiyoruz. Profesyonel kameralardan, mobil aygıtlara kadar ihtiyaç duyulabilecek birçok cihaza özel tasarlanmış sistemlere sahibiz.
  • Wordego: Wordego tam kapsamlı dijital reklam çözümleri sunan bir reklam teknolojisi şirketidir. Wordego, reklamverenlerin ve e-ticaret işletmelerinin internette yeni müşteriler bulmalarını, mevcut müşterilerini yeniden kazanmalarını, ve satış dönüşümlerini artırmalarını sağlamaktadır.

University4Society girişimleri

  • Uniqgene: Uniqgene ekibi olarak amacımız, bireylerin sporda başarı oranını arttırmak amacıyla; geliştirmekte olduğumuz bilimsel ve teknolojik yöntemlerle, spora yeni başlayan bireyler, amatör veya profesyonel sporcular için genetik testler üretmek ve kişiselleştirilmiş raporlar sunmaktır.
  • Routepack: Gezen insanların gezdikleri yerlerde, sesli rehberli rota oluşturup, kendi belirledikleri bir fiyata paylaşabilecekleri, aynı zamanda, gidecekleri yerde kendi dillerinde sesli içerik bulup, araştırma derdinden kurtulabildikleri ve içerik oluşturdukları zaman bu işten para kazanabilecekleri bir platform.

Labsout girişimleri

  • Nanovatif: Nanovatif Malzeme Teknolojileri olarak “makro sorunlara nano çözümler” mottosuyla günlük hayatı kolaylaştıracak teknolojiler geliştiriyoruz. Kullandığımız patentli teknolojimiz ile sizi soğuktan korumak için yüksek performanslı giyilebilir ısıtıcılar üretiyoruz.
  • Infradynamics: Size etkin, yan etkisi oldukça az ve hızlı bir kanser tedavi yönteminin mevcut olduğunu söylesek? Evet bu gerçek fakat ne yazık ki bu yöntem sadece deri kanseri için etkin kullanılıyor. Biz InfraDyamics bünyesinde bu yöntemi çoğu kanser tipine, hatta beyin kanserine bile uygun hale getirecek ilaçları üretmeyi hedefliyoruz.

Güncel İçerikler