Duckt: Mikro mobilite araçların tek noktada şarj olmasını sağlayan yerli girişim

Ahmet Çağrı Selçuklu, Ender Gökşen Atalay ve Evren Yazıcı tarafından Mayıs 2019’da kurulan Duckt, geliştirmiş olduğu adaptör sayesinde marka ve modelden bağımsız şekilde tüm mikro mobilite araçların tek bir noktada şarj olabilmesini sağlıyor.

Şarj istasyonlarının IoT yapısı sayesinde işletmelerin paylaşımlı araçlarının nerede olduğunu takip edebilmesinin yanı sıra araçları kilitli ve güvenli bir şekilde tutuyor ve şarj operasyonunu kolaylaştırıyor.

Duckt, son kullanıcıya hiçbir ekstra yük yüklemez. Kullanıcı sadece aracı panele yerleştiriyor ve akıllı sistem aracı tanıyıp kilitler daha sonra şarj etmeye başlar. Kullanıcının telefonuna müdahale etmesine gerek kalmadan sürüşü sonlandırır. Duckt bu işlevselliği ile en kolay UX olduğunu da öne sürüyor. Dünyadaki rakiplerinden farklı olarak açıkta kablo bulundurmaması sayesinde dışardan gelecek zararlara karşı önlem oluşturuyor. Şu anda tüm mikro mobilite araçlarının şarj olabilmesini sağlayan Duckt, yakın gelecekte otonom teslimat araçlarının da tek noktada şarj olabilmesini sağlayacak olan, geleceğin urban mobilite altyapısı hedefiyle geliştirilmiş bir tasarım.

Yazılım ve donanım olarak tamamen Türkiye’de geliştirilip üretilen Duckt, yerel pazarda belediyeler ve operatörler ile dünyanın ilk mikro mobilite regülasyonunun tanımlanmasını hedeflerken global pazarda ise 3 ana hedefe odaklanıyor:

  • Gittikçe artan network sayesinde Avrupa ve ABD pazarında önemli bir konuma sahip olmak.
  • Scooter üreticileri ile uluslararası patentini paylaşmak ve adaptörünü doğrudan araçlara ilk tasarımda entegre etmek. Bu sayede araçları altyapı sahibi ve tercih edilen araçlara dönüştürmek.
  • Yeterli sayıda network’e ulaştığını öngördüğünde B2C ile marketini genişletmek ve kolay ulaşılabilir şekilde kişisel scooter’ların da aynı network ağında paylaşılabilmesini sağlamak.

Fark Labs Mobilite İnkübasyon Merkezine kabul almış olan Duckt, geçtiğimiz dönemde Startup Estonya yarışmasını ve Tallin Belediyesinin (Estonya) mobilite yarışmasını birincilikle tamamlamıştı.

Girişimle ilgili yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler