Yerli mikro mobilite girişimi DUCKT’ın Acton tarafından satın alınmasıyla ilgili detaylar

Fark Holding’in inovasyon merkezi Fark Labs, bugün yaptığı açıklamada, ilk kuluçka girişimi DUCKT ve Hizmet olarak Mikro Mobilite (MaaS) öncüsü ACTON şirketlerinin başarılı bir M&A ile birleştiklerini duyurdu.

Bu sayede, kurum içi girişimlerin ve erken aşama yatırımların sürdürülebilir çözümler ve finansal getirileri olabileceğini de gözler önüne serdi.

DUCKT, Mayıs 2019’da Fark Labs’ten tohum öncesi fon aldıktan sonra hızla fikir aşamasından seri üretime geçti ve ilk tohum yatırım turunu 4 milyon Euro değerleme ile kapatıp, Aralık 2020’de Fark Labs’ten spin-off oldu. Fark Labs tarafından inkübe edilen ve F+ Ventures, EIT InnoEnergy ve melek yatırımcılar tarafından desteklenen DUCKT; elektrikli mikro mobilite araçları için park etme ve şarj altyapısı çözümlerinin önde gelen sağlayıcılarından biri haline geldi.

Fark Labs Kurucusu Ahu Serter, “İnkübasyona alıp, tohum finansmanı sağladığımızdan beri DUCKT; mikromobilite altyapı yaklaşımının uygulanabilirliğini gösterdi, önemli miktarda dış finansman elde etti ve yenilikçi bir park etme ve şarj altyapısı çözümleri sağlayıcısı olarak dünya çapında çok büyük başarılara imza attı.DUCKT, günümüzde mikro mobilitenin karşı karşıya olduğu en önemli sorunlardan birine; sürdürülebilir, akıllı park ve şarj ağı yaratarak çözüm getirdi. En başından beri bu sürecin içerisinde yer almaktan ve başarılarının bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

“Fark Labs DUCKT’ın doğum yeriydi ve kurucu ortaklar olarak ilk kez orada tanışmıştık. Konseptimizi geliştirirken, tüm sorularımızı yanıtlayacak doğru uzmanları bulabileceğimiz yer hep orası oldu. Onların bağlantıları müşteri tabanımızı ve VC ağımızı büyütmek için ihtiyaç duyduğumuz ekstra itici gücü bize sağladı. En önemlisi, vizyonumuzu gerçekleştirme yolculuğumuzdan; spin-off olana kadar girişimimizi büyütmek için güvendiğimiz tek yerdi. Fark Labs ekibiyle bir şeyler yaratmak büyük bir zevkti,” diyor DUCKT CEO’su ve Kurucu Ortağı Çağrı Selçuklu.

Güncel İçerikler