Türk girişimciler tarafından kurulan Duckt, Amerika merkezli Acton tarafından satın alındı

Türk girişimciler tarafından Estonya’da kurulan ve ilk tohumlarını Fark Labs’te kurumsal iç girişimi olarak atan Duckt, Amerika merkezli mikro mobilite araçlara bulut tabanlı yazılım altyapısı sağlayan Acton tarafından satın alındı. Duckt, Fark Labs’in ikinci Spin-Off’u oldu.

En yakın sokak köşesindeki bir scooter veya elektrikli paylaşımlı bisikletin, otobüs durağının yanına rastgele park edilmiş olması, kaldırımlarda bazen bu araçların yere düşmüş olması yayaların geçişini oldukça engelleyebiliyor.

Türk girişimciler tarafından Estonya’da kurulan Duckt, bu soruna bir düzen çözümü getirmek ve paylaşımlı mikro mobilite araçların gün içerisinde park halinde şarj olmasını sağlamak için kolları sıvadı ve donanım ağırlıklı ancak içerisinde mükemmel bir yazılım olan ürünlerini hayata geçirdi.

Dünya çapında yüzlerce şehir ve ortak operatör ile ortaklık kuran Acton, müşterilerine daha uçtan uca bir ürün sunmak istiyor ve bugün park yeri olmayan mikro mobilite araçların kaosuna biraz düzen ekleme ve bunun yanında kazanç sağlama fırsatı gördüğü için bu satın almayı gerçekleştirdi. Scooter’ı olanlan birey ve filosu olan kurumlara tüm çözümleri sunmak istiyor.

Duckt’ın yerleştirme istasyonlarını kullanmanın güzelliği de, istasyonların ister özel ister daha büyük filosu olan girişimlere ait olsun, hemen hemen tüm scooter veya elektrikli bisikletlerle şarj uyumlu olmasıdır. Veya küçük bir aparat ile bunu dönüştürebilirsiniz. Acton’un kurucusu Wang’ın bu satın almadaki hedeflerinden biri, büyük filoları kendi sistemlerine bağlayarak, onların ihtiyacı olan tüm çözümleri sunmak.

EIT InnoEnergy’nin küresel mobilite başkanı Jennifer Dungs yaptığı açıklamada, “Acton ve Duckt birleşmesi mükemmel bir büyüme hikayesi oluşturuyor. Bu kişi şirket birlikte, iyi tasarlanmış, yüksek kaliteli araçlar, operasyonları düşük maliyetli bir şekilde yönetmek için yazılım, geniş çapta uyumlu şarj ve yerleştirme istasyonları artı büyük ölçekli dağıtım için deneyim ve kapasitesini birleştirmiş oldu.”

Satın almanın şartları veya ne kadar satın alındığıyla ilgili paylaşım yapılmadı.

Güncel İçerikler