İBB ve YGA’nın ortaklığında yürütülen Tech İstanbul’un Demo Day sahnesinde sunum yapan 6 girişim

Tech İstanbul girişimleri desteklemek amacıyla ‘Pozitif Teknolojilerin, Çift Kanatlı Girişimlerin Merkezi İstanbul‘ vizyonuyla yola çıktı. İstanbul’un kentsel sorunlarına teknolojik ve inovatif çözümler geliştiren girişimleri ve pozitif teknolojilerin İstanbul’dan dünyaya yayılmasını desteklemek için hayata geçirildi.

Bu senenin hemen başında, 18 Ocak’ta YGA Zirvesi’ndeki lansman ile başvurularını açılan Tech İstanbul 40 günde 159 başvuru aldı. Danışma kurulunda yer alan Ebru Dorman, Ali Karabey, Agah Uğur, Kenan Çolpan, Ümit Boyner gibi isimlerle belirlediğimiz kriterler çerçevesinde başvuruları tek tek değerlendirildi ve 56 girişim ile bire bir online görüşmeler yapıldı.

Ulaşım, çevre ve enerji alanlarında yarı finale kalan 29 girişim 18 Nisan’da, yine online buluşulan bir etkinlikte İBB ve iştiraklerinin yöneticilerine sunum yaptılar. Seçilen 12 girişim programa devam etme hakkı kazandı. Tech.Istanbul ile birlikte İstanbul’un kentsel sorunlarına çözüm geliştiren girişimler, İBB iştirakleri ile 3 ay boyunca yakından çalışarak çözümlerini sahada test ettiler. Ürün geliştirme için ihtiyaç duydukları verilere ulaştılar ve ihtiyaçları doğrultusunda İBB’deki ilgili birimlerle buluştular. Alanında uzman YGA Hayal Ortakları ve YGA mezunlarından mentorluk aldılar.

Tech İstanbul Demo Day’de sunum yapan 6 girişim

Reengen

Enerji yönetimi ve verimliliği alanında uzmanlaşan ve IOT platformuna sahip Reengen, İSKİ’ye ait tüm güneş enerjisi santrallerinin İstanbul Enerji ile birlikte merkezi bir sistemle yönetilmesini sağladı.

Duckt

Mikromobilite alanında bir altyapı çözümü sunan Duckt, patentli evrensel adaptör ve IOT şarj çözümünü İspark ile birlikte Maltepe Parkı’nda İSBİKE, elektrikli scooter’ların bir arada olduğu bir platformda kullanıcılara açtı.

Bluedot

Gelecekte hayatımızda çok daha fazla yer edecek olan, elektirikli araçların şarj istasyonlarını görebildiği uygulama olan Bluedot, İSPARK ile birlikte Cihangir katlı otoparkında elektrikli şarj noktasını hayata geçirdi.

Stroma

Stroma, görüntü işleme ile sürücü ve çalışan analizi yapan; olası kaza ve yaralanmaları engelleyecek teknolojiler üzerine çalışıyor. İETT ile metrobüslerde maske takibi, metrobüs garajlarında koruyucu ekipman takibi üzerine teknolojiler geliştiriyor.

Baktek

Çevre alanında tıkanıklık ve kötü kokuları gidermek adına teknolojiler geliştiren Baktek, İSKİ ile Kalamış’taki bir bölgede İstanbul’un altyapısındaki su temizliğini sürekli kontrol edip, organik atık kaynaklı koku ve tıkanıklık problemlerini çözüyor.

Kodeco

Mikromobilite çözümü olarak mini ulaşım araçları geliştiren Kodeco, İBB Ulaşım Daire Başkanlığı ile birlikte Maslak bölgesinde 5 araçlık bir pilot gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un özellikle yüksek teknoloji sürecine dünya ekseninde çok iyi bir yerde konumlanmasını arzu ediyoruz ve İBB olarak böylesi bir sürecin olmazsa olmaz lokomotifi olma sözünü zaten vermiştik. YGA gibi kurumlarla beraber bu süreci yaşatmak, globalde de bu projeleri hayata geçirmek istiyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler