Tinder’ın sahibi Match Grup, 2019 yılında 2.1 milyar dolar gelire ulaştı

Popüler arkadaşlık uygulaması Tinder‘ın da aralarında bulunduğu Hinge, OkCupid ve Match.com gibi platformların sahibi olan Amerika Birleşik Devletleri merkezli Match Group 2019 yılındaki kazancını açıkladı.

Birçok çevrimiçi arkadaşlık platformunun sahibi olan Match Group, 2019 yılında toplam 2.1 milyar dolar gelir elde etti. Bu gelirin en büyük kısmını ise tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılan Tinder oluşturuyor.

Tinder, abonelik satışlarından bir yılda 1.2 milyar dolar kazandı

Tamamen ücretsiz olarak kullanılabilen ancak daha fazla insanla eşleşebilmek için ekstra hak satın alma ve premium abonelik modeli sunan Tinder, 2019 yılında tüm bu özelliklerden  1.2 milyar dolar gelir elde etti. 2019 yılının son çeyreğinde 5.9 milyon premium aboneye sahip olan Tinder, premium abone sayısını bir önceki yıla göre %32 arttırdı.

Tinder her ne kadar günümüzde en popüler uygulamalar arasına girmiş olsa da yürüttüğü pazarlama ve kitleyi elinde tutma çalışmalarıyla çok daha büyüyeceğinin sinyallerini veriyor. Şirket, Z kuşağını uygulamaya daha fazla dahil etmek için çeşitli özellikler sunuyor ve bununla birlikte büyük gençlik festivallerine özel etkinlikler düzenliyor. Böylelikle gençlerin hayatında eğlencenin olduğu her ana ulaşan Tinder, istikrarlı büyümesini sürdürdüğü takdirde çevrimiçi arkadaşlık sitesinden öte bir platform haline geleceğe benziyor.

Şu anda Match Group’un gelirinin %50’sinden fazlasını oluşturan Tinder’ın önümüzdeki yıl bu oranı daha fazla arttırması bekleniyor. Ancak Match Group, Tinder’daki yükselişe rağmen Tinder’a dolaylı olarak rakip olan diğer platformlarının da yayınına devam ediyor.

Güncel İçerikler