Tinder, uygulamasına kullanıcılarının eşleştikleri kişilerin geçmişlerini sorgulayabilecekleri yeni bir özellik getiriyor

Tinder kullanıcılarına eşleştikleri kişilerin geçmişlerini sorgulayabilecekleri bir özelliği tanıtıyor. Bu sayede kullanıcılar, şiddet içerikli geçmişi olan kullanıcılardan korunabilecekler.

Tinder, ABD’deki kullanıcılarına eşleşmeleri hakkında geçmiş sorgulaması yapmaları için yeni bir yol sunuyor. Uygulama üzerinde mavi kalkan simgesine dokunarak ulaşılabilen güvenlik merkezi aracılığıyla, kar amacı gütmeyen bir geçmiş sorgulaması platformu olan Garbo‘nun web sitesi ziyaret edilebiliyor.

Garbo genellikle sorgulanan kişi hakkında bilgi verebilmek için kişinin adı ve telefon numarası gibi bilgilere ihtiyaç duyuyor. Eğer uygulama, aranan kişi hakkında hiçbir şey bulunamazsa, kişinin yaşı gibi ekstra detaylar soruyor.

Hizmet, genel olarak şiddet geçmişi taraması yapıyor. Garbo, bir milyardan fazla şiddet, zararlı davranış ve cinsel içerikli suçlar kayıtları içeren bir veri tabanına, yani tutuklamaların ve gözaltıların kamuya açık kayıtlarına sahiplik yapıyor. Aynı zamanda şirket, daha adil bir geçmiş sorgulaması platformu oluşturabilmek adına şiddet içermeyen küçük çaplı suçları hariç tutuyor.

Uygulama kullanılırken eğer bir kullanıcı şiddet geçmişi olan başka bir kullanıcıyla eşleşirse, bunu Tinder’a bildirmesi için teşvik edilecek. Garbo aynı zamanda, kullanıcılara zihinsel sağlık kaynakları ve Ulusal Aile İçi Şiddet Yardım Hattı ile iletişim kurmanın bir yolunu sunacak.

Garbo’daki her aramanın maliyeti 2,5 dolar ve artı olarak işlem ücreti. Özellik kullanılmaya başlanınca, Tinder, her kullanıcıya toplamda iki ücretsiz geçmiş sorgulaması sunacak. Bu ABD için toplamda 500,000 ücretsiz aramaya denk gelecek.

Tinder’ın çatı şirketi Match Group, geçen Mart ayında Garbo’ya yatırım yapmıştı. Match Group, kullanıcı güvenliğini artırmak için Garbo platformunu diğer uygulamalarına da entegre etmeyi planlıyor. Match Group,  Match, Meetic, OkCupid, Hinge, Pairs, PlentyOfFish, Azar gibi diğer uygulamalara sahiplik yapıyor.

Güncel İçerikler