Hindistan merkezli bisiklet kiralama girişimi Bounce 105 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan’da 36’ya yakın şehirde 20 bine yakın elektirkli ve benzinli bisiklet ve scooter ile hizmet veren bisiklet kiralama girişimi Bounce, ülke içerisinde genişlemek ve sürdürülebilir bir şirket haline gelerek her yerde bulunmak için hedeflediği yatırıma ulaştı.

D serisi yatırım turuyla birlikte önemli bir turu geride bırakan Bounce, turda 105 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin mevcut yatırımcıları B Capital ve Accel Partners liderliğinde yönetilen turda yatırımlar 500 milyon dolar değerleme üzerinden yapıldı. Geçtiğimiz haziran ayında 200 milyon dolar değerlemeye sahip olan şirketin değerlemesini ciddi anlamda arttırdığı da yeni yatırım turuyla birlikte göze çarpan önemli detaylardan biri oldu.

Toplam yatırım 200 milyon dolara yaklaştı

Bounce’nin Seri D turunda aldığı yatırım daha önce aldığı yatırımların çok daha üstündeyken şirket yeni yatırımla birlikte toplam yatırımını 196 milyon dolar seviyesine yükseltti. Şirket, tüm hedeflerinin yanı sıra bu yatırımı kendi elektrikli scooter’larını üretmek için de kullanacağını belirtiyor. Daha önceki ismi Metro Bikes olan Bounce, isim değişikliğiyle birlikte sadece bisiklet değil scooter ürünleriyle birlikte daha büyük bir genişleme yapabileceğine inanıyor.

Günlük 120 bin saat sürüşe ulaşan Bounce, kullanıcıların yapacağı sürüşlerdeki ilk kilometesinde 1 Hint rupisi yani yaklaşık 0.15 sent ödemesine olanak tanıyor. Böylelikle kısa mesafe ulaşım sağlayan kişiler çok düşük bir ücretle ulaşım sağlayabiliyor ve bu durum Bounce’nin kullanımını tüm şehirlerde önemli bir biçimde yaygınlaştırıyor.

Güncel İçerikler