Galata Business Angels, 2019 yılında 7 girişime 1.2 milyon dolar yatırım yaptı

Türkiye girişim ekosistemdeki genel daralmanın aksine verilerini bizimle paylaşan Galata Business Angels, 2019 yılını 7 milyon TL’lik yani dolar karşılığı olarak 1.2 milyon dolar ile kapattı.

2019 yılında portföyüne, Alotech, Temiz.co ve Userguiding’i katan GBA, daha önce yatırım yaptığı Tutumluanne, Garajsepeti, Kolay İK ve Fazla Gıda’ya da follow on yatırımları yaptı. Toplam yatırımın büyük bölümü mevcut portföy şirketlerine giderken, yeni portföy şirketlerine 200 bin dolar yatırıldı. Toplamda yatırım büyüklüğü 7.2 milyon TL olan GBA’nın yatırım yaptığı şirket sayısı da 37’ye ulaşmış oldu.

Ayrıca, 2019 yılında GBA tek turda yaptığı en yüksek yatırıma Fazla Gıda’ya yatırılan 450 bin dolarla ulaşmış oldu

GBA girişimleri 2019 yılında, girişim sermayelerinin daha fazla dikkatini çekmeye başladı. GBA’dan yatırım almış girişimleri sonraki turlarda fonlayan girişim sermayelerine baktığımızda, Sequoia, 212, 500 Startups Istanbul’un yanına, 2019 yılında Maxis investments, Collective Spark, Esor Investments ve Almanya’dan Monkfish Equity’inin katıldığını görüyoruz.

Yatırımlar haricinde, girişimcilik ekosistemine desteklerini sürdüren ve 2019 yılında, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde yapılan Stars of Region yarışmasına ikinci kez destek olan GBA, artık geleneksel hale gelmiş GBA Mentor Clinic etkinliğini de üst üste 7. kez gerçekleştirdi.

Son olarak, 2019 yılını değerlendiren GBA Başkanı Emre Kurttepeli, ‘2019 yılının Türk girişimcilik ekosistemi adına önceki senelere oranla durgun geçmesine rağmen, GBA yatırımlarına önemli ölçüde devam etti. Yeni yatırım turları yapan portföy şirketlerimiz de dahil olmak üzere, toplamda 8 tur yaptık. Ayrıca bu yıl aramıza çok değerli üyeler katıldı ve toplam 35 üyeye ulaştık. GBA tarihinin en yüksek üye sayısı olan bu seviye, ülkemizde melek yatırımcılığın ne kadar önem kazandığını bizlere gösteriyor. 2020 yılında, yatırım anlamında en az 2019 seviyelerinde olacağımızı tahmin ediyorum’ dedi.

Güncel İçerikler