Yerli girişim VSight, 3 milyon Euro değerleme ile Startup Wise Guys’tan yatırım aldı

Yerli girişim VSight, firmaların bakım operasyonlarını uzaktan yapmalarını sağlayan Augmented MRO yazılım platformudur.

egirişim‘e özel yapılan açıklamada VSight, son zamanlarda Türkiye’de yatırımlarını duymaya başladığımız Startup Wise Guys‘tan 3 milyon Euro değerleme ile yatırım aldı. Yatırım miktarı henüz açıklanmadı.

Artırılmış gerçeklik tabanlı VSight, uzmanlar ile saha personelleri arasında bir köprü kurarak, sahada gerekli uzmanlığın anında eriştirilmesini sağlıyor. Çünkü üretim firmaları, üretim hatlarında oluşan sorunları anında çözemediklerinden dolayı dakikada 20 bin Euro’ya kadar para kaybediyorlar. Bu maliyetlerin içinde yetişemeyen siparişler, üretim hatlarının durması, uzmanların sahaya ulaştırılması için harcanan ulaşım ve konaklama masrafları bulunuyor. Bunun yerine VSight Remote, uzmanların bulundukları yerden uzaktaki saha çalışanları ile video, ses, PDF, çalışma yönergeleri ve 3D-modellerinin augmented reality(artırılmış gerçeklik) ile gösterilmesi ile problemi anında çözebilmelerini sağlıyor. VSight firmalarınn kendi PLM ve diğer iç sistemleri ile entegre olarak, firmaların kendi iş yapış modellerine uyum sağlıyor. Realwear, Epson Vuzix gibi akıllı gözlük üreticileri ile partner olan VSight’ın, iOS ve Android cihazlar için uygulamaları da bulunuyor.

VSight CEO’su kurucu ortağı Cihat Kahraman’dan aldığımız bilgi doğrultusunda bu yatırımı Avrupa piyasasına açılmada kullanacağını öğrendik. Ayrıca “İlk hedef pazar Almanya, şu anda Almanya satış birimimizi oluşturduk ve özellikle SME seviyesindeki firmaları hedefliyoruz. Almanya’nın ardından ve İngiltere, Polonya ve İsveç diğer sıradaki hedef pazarlar. En iyi mühendislik pratiklerini kullanarak, bilgiye erişimin önündeki fiziksel engelleri kaldırmayı ve dünyanın en gelişmiş Augmented Reality (Artırılmış Gerçeklik) platformu olmayı hedefliyoruz.” dedi.

VSight girişimiyle ilgili artık tüm gelişmeleri egirişim üzerinden takip edebilirsiniz.

Güncel İçerikler