TemizlikYolda, Suudi Arabistan’da ErcMureeh ismi ile hizmet vermeye başladı

Geçtiğimiz aylarda 4. yatırım turunu Suudi Arabistanlı Al-Sulaim ailesi ile tamamlayan Temizlikyolda.com, Suudi Arabistan’da ErcMureeh.com ismi ile hizmet vermeye başladı. Temizlikyolda.com, Suudi Arabistan’tan sonra Arap Yarımadası’nda beş ülke, Avrupada’da ise sürpriz bir ülkede hizmet vermeye başlayacak.

Temizlikyolda.com’un Suudi Arabistan’da hizmet vermeye başlayacağını geçtiğimiz aylarda duyurmuştuk. Şirketin kurucusu Hakan Kibar’dan öğrendiğimiz yeni bilgilere göre Temizlikyolda’nın Suudi Arabistan operasyonu yaklaşık bir yılı doldurmak üzere ve çok iyi ilerliyor.

Burada yakalanan başarı sonrası Arap Yarımadası’ndaki diğer ülkelerde de hizmet vermeye hazırlanıyorlar. Dubai, Katar ve Kuveyt ilk hizmet verilecek ülkeler. Avrupa’da ise sürpriz bir ülke olarak Ukranya’da hizmet vermek için hazırlıklar başlamış. Temizlikyolda & Justmop iş ortaklığı kurucu Koray Kibar’dan aldığımız bilgilere göre Temizlikyolda ve Justmop Arap Yarımadası için bir sözleşme imzalamış ve iki şirket beraber aynı ülkelerde güç birliği yapmış durumdalar.

Temizlikyolda SaaS teknolojisi ve yatırımcı ağı ile gücünü kullanırken Justmop tarafı da pazarlama ve operasyonel gücüyle ön plana çıkıyor. İki girişimin ortak yatırımcısının Nevzat Aydın olduğunuda hatırlatmakta fayda var.

Aylık 100 bin sipariş!

Hali hazırda yaklaşık 30 yıldır sadece temizlik alanında, aylık on binlerce sipariş ile hizmet veren Suudi Yatırımcıların online ve offline tüm siparişleri için Temizlikyolda’nın SaaS teknolojisini kullanması ile Temizlikyolda’nın aylık ilettiği sipariş miktarı 100 bin’e gelmiş durumda. Yeni yatırımcıların şirketi kayıtlı 14.000 civarı personel ile hizmet veriyor. Türkiye’de ki pazaryeri modeli yerine, çalışanların ve şöförlerin kendilerine kayıtlı olduğu sistemde tüm operasyonu a’dan z’ye şirket yönetiyor ve şirket Suudi Arabistan’ın en büyük hizmet veren şirketleri arasında yer alıyor. Girişimin kurucusu Hakan Kibar’ın paylaştığı bilgilere göre bölgedeki evlerin büyüklüğü, hayatın olağan akışı ile Suudi Arabistanlı şirketin oturmuş yapısı ve kemik müşterileri sayesinde çok ciddi bir sipariş iletiliyor. En çok satılan ürün aylık 24 defa personelin ziyaret ettiği Diamond paket. Birçok müşteri minimum 2-3 personel tercih ediyor ve günlük 3.500 civarı sadece temizlik yönlendirilmesi yapılıyor. Riyad, Cidde, Ed Dammam, Mekke ve Medine gibi Suudi Arabistan’ın en büyük tüm şehirlerinde hizmet aktif şekilde veriliyor.

“Temizlikyolda bir temizlik şirketi değil bir teknoloji şirketidir.”

Her ne kadar Temizlikyolda ilk kurulduğu 2013’te, temizlik hizmetleri pazaryeri modeli ile çıkmış olsada geçirdiği bir çok pivot ve gelişmeler ile bugün gelmiş olduğu noktada SaaS teknolojisi ile büyüyen bir şirket olmuş durumda. Şirket o yüzden kendini bir temizlik şirketi değil, teknoloji şirketi olarak konumlandırıyor. Görünen o ki Temizlikyolda’yı önümüzdeki günlerde farklı ülkelerde de görüyor olacağız. 7 yıllık bir girişim olan Temizlikyolda bugüne kadar 4 farklı yatırım almış ve 37 yatırımcıya ulaşmıştı.

Temizlikyolda’nın break even noktasını geçtiğini bir önceki haberde vermiştik. Yine kurucu ortaklar Hakan Kibar ve Koray Kibar’dan gelen bilgilere göre yurtdışı operasyonlarındaki yakalanan başarıyı daha hızlı büyütmek için ihtiyaç durumunda yeni bir yatırım turu açılabilir. Yeni bir yatırım turu açılması durumunda turun A serisi olacağıda gelen bilgiler arasında.

Güncel İçerikler