Daha önce 2016’da Türkiye’de Altay Tınar ve Ömer Erkmen öncülüğünde BIC Angels’tan aldığı melek yatırımla ve 2017’de Çek Cumhuriyeti’nden Enern ve Miton ile Polonya’dan Protos’tan aldığı VC yatırımıyla adından söz ettiren Kolay Randevu, Türkiye’deki başarısını yurt dışına da taşımak adına, mevcut yatırımcılarından aldığı 100 bin Euro ek yatırımla SalonAppy ismiyle markalaşarak yurt dışına açıldı.
Türkiye’de güzellik işletmeleriyle müşterileri buluşturan bir pazaryeri olarak hizmet vermenin yanında, güzellik işletmelerinin salonlarını A’dan Z’ye yönetmelerine yardımcı olan bir SaaS yazılım çözümü sunan Kolay Randevu, globalde SaaS-enabled-marketplace olarak bilinen bu iş modeliyle Türkiye güzellik sektöründe gerek son kullanıcılar, gerekse işletme sahipleri tarafından aradan geçen 4 yılda çok sevilen bir marka haline geldi. Son geldiği noktada Türkiye’de aylık 150 binin üzerinde randevunun girildiği platform, Türkiye’nin 43 şehrinde faaliyet gösteriyor.
Kolay Randevu, Türkiye’deki güzellik işletmelerinin ihtiyaçlarına yönelik mobil öncelikli olarak geliştirdiği SaaS ürününün globaldeki rakiplerinin ürünleriyle rekabet edebilir olgunluğa erişmesinin ardından ismini SalonAppy olarak değiştirerek, pazar yerinden bağımsız, kendi başına hizmet verebilir hale getirdi ve 19 dilde çevirilerini ekleyerek tüm dünyadaki güzellik işletmelerinin kullanımına açtı.
Mobil öncelikli ve geniş coğrafik yayılımlı stratejisiyle rakiplerinden farklılaşarak hızlı büyüme gösteren SalonAppy, kısa sürede Türkiye dışında 26 ülkede 200’ü aşkın aktif kullanıcıya ulaştı. Yurtdışı gelirlerinin çok büyük kısmını Play Store ve App Store in-app-subscription’larından elde eden SalonAppy, büyümesini ağırlıklı olarak İspanyolca dilinde ve Latin Amerika ülkelerinden sağlamakta. Kullanıcılarının mobil uygulama marketlerinde 5 üzerinden 4.6 gibi yüksek bir puanla değerlendirdiği SalonAppy uygulamalarına son durumda Türkiye dışından aylık 10.000’in üzerinde randevu girilmekte.