Kolay Randevu, kuaförlerin randevu ile çalışma zorunluluğuna yeni çözüm sunuyor

Kuaför, berber ve güzellik salonlarına 21 Mart 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nın Corona Virüs ile mücadele önlemleri kapsamında aldığı kararla getirilen çalışma yasağı, yine İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı yeni genelge ile 11 Mayıs’ta koşullu olarak son buldu.

Yasağın kalkmasıyla müşterilerine tekrar hizmet vermek isteyen işletmelerin karşılaması gereken koşulların başında ise randevu ile çalışma zorunluluğu geliyor. Bakanlığın öncelikli olarak salonlarda oluşabilecek kalabalıkların önlenmesi maksadıyla aldığı bu karar, özellikle daha önce randevu ile çalışmayan binlerce güzellik işletmesini acil bir arayışa itmiş durumda.

Güzellik işletmelerinin bu süreçte randevuyla çalışma zorunluluğunu karşılamak için aradığı randevu yönetim sistemi konusunda çözümü yerli girişim Kolay Randevu sunuyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu iki mühendis Uğur Çivi ve Candaş Sual tarafından 2015 yılında İstanbul’da kurulan Kolay Randevu, alanında uzman melek yatırımcılardan aldığı yatırımlarla, güzellik işletmelerine randevu yönetimi için dünya standartlarında hizmet sunan SalonAppy uygulamasını geliştirdi.

Kolay Randevu’nun sunduğu sistemi kullanan işletmeler hem İçişleri Bakanlığı’nın getirdiği randevuyla çalışma zorunluluğunu, hem de Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı önlemler arasında yer alan müşterilere verilen hizmetlerin kayıt altına alınması maddesini yerine getirmiş oluyor.

Aradan geçen 5 yılın ardından dünyanın 34 ülkesinde 5000’den fazla güzellik uzmanının randevularını yönetmek ve online randevu almak için kullandığı sistem, Türkiye’de de güzellik sektörünün önde gelen birçok ismi tarafından kullanılıyor.

İşletmelerin randevularını bilgisayarlarından ve mobil uygulamalar vasıtasıyla cep telefonları ile tablet bilgisayarlarından yönetmesini sağlayan uygulama, aynı zamanda müşterilerin online randevu almasına da olanak sağlayarak hem işletmelere hem de müşterilerine önemli ölçüde zaman kazandırıyor.

Koronavirüsle mücadele kapsamında randevu yönetim sistemi SalonAppy’yi aylık 100 randevuya kadar ücretsiz olarak sunan Kolay Randevu, Google Play ve App Store’da 2000’e yakın kullanıcı değerlendirmesiyle 5 üzerinden 4.7 ve 4.8 gibi dünyadaki rakiplerinin çok üzerinde bir müşteri memnuniyeti sunuyor.

Güncel İçerikler