6. yaşını kutlayan kripto para borsası BtcTurk, ödenmiş sermayesini 9 milyon TL’ye çıkardı

Müşterilerine 6 yıldır hizmet veren kripto para işlem platformu BtcTurk, 650 bin kullanıcısıyla yaş gününü kutluyor. BtcTurk kullanıcıları, yıldönümüne özel, 1 Temmuz’da yapacakları alım satım işlemlerinde sıfır komisyon imkanından faydalanabilecek. Yarışma ve hediye kampanyaları ile kutlamalar devam edecek.

Bitcoin birikimi 431,649 TL kazandırabilirdi

Diğer yandan BtcTurk 6. kuruluş yıl dönümünde, kullanıcılarına 2013 yılından günümüze aylık 100’er TL’lik Bitcoin biriktirmiş olmaları durumunda kaç Bitcoin’leri olacağını göstererek, Bitcoin’in tasarruf aracı kimliğini ön plana çıkartıyor. BtcTurk’ün çalıştığı verilere göre, her ayın 1’inde 100 TL’lik Bitcoin alan bir kullanıcının şu anda 5.91 BTC’si, yani yaklaşık Türk Lirası değeriyle 431,649 TL’lik bir birikimi oluyor.

Türkiye’de sanal pazar yeri hukuki standartlarına göre çalışmalarını sürdüren ve global ölçekte blokzincir üzerine odaklanan, blokzincir ile kripto para bazlı teknolojileri üreten ve kullandıran bir şirket olarak faaliyet gösteren BtcTurk, Türkiye’de sektör standartlarının oluşturulmasında kritik rol üstleniyor.

BtcTurk, kullanıcı ihtiyaçları ve gelişen kripto para piyasası doğrultusunda, geliştirmelerini son bir yılda da sürdürdü. Profesyonel yatırımcılar için yayına aldığı BtcTurk | PRO sitesinde; detaylı bilgi içeren ekranlar, araçlar, raporlar ve yeni uygulamalar yer alıyor.

Ayrıca; BtcTurk | PRO’ya eklenen BTC ve USDT pariteleri ile BtcTurk | PRO’da Türk Lirası’nın yanı sıra kripto para ile de ETH, LTC, XLM ve XRP alınıp satılmaya başlandı.

Günlük ortalama 27 milyon 500 bin TL’nin üzerinde işlem hacmi

Sektörün geleceğine duyduğu güvenle alınan genel kurul kararı ile ödenmiş sermayesini 2019 yılı içinde 9 milyon TL’ye çıkaran BtcTurk’te son bir yılda günlük ortalama işlem hacmi 27 milyon 510 bin 731 TL oldu. Yine aynı dönemde günlük ortalama işlem adedi 9 bin 386 seviyesinde olurken son bir yılın en yüksek işlem hacmi 203 milyon 382 bin 156 TL ile 21 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşti.

Güncel İçerikler