Coinbase, yerli kripto para borsası BtcTurk’u 3 milyar doların üzerinde değerlemeye satın alıyor [Duyum]

Yerli kripto para alım satım üzerine hizmet veren yerli borsa BtcTurk, güvenilir kaynaklardan edindiğimiz ve bugün de bazı global yayınlarda paylaşılan duyumlara göre global kripto para borsası Coinbase tarafından 3 milyar dolar’ın üzerinde bir rakama satın alınıyor.

  • Bu haberi size Twitter hesabım üzerinden, isim vermeden paylaşmıştım. Ancak artık sona gelinmesi ve resmi açıklama yapılması bekleniyor.

Bu sürecin son aşamalarına gelindiği ve sözleşmenin de geçen hafta imzalandığı söyleniyor. Şirketten henüz resmi bir bilgi paylaşılmadı.

Bu satın almayla birlikte Coinbase, Türkiye piyasasına gireceği söyleniyor. Ayrıca Coinbase’in bölgesel satın almalarla yerel pazarlara girme gibi bir misyonu var. Bu satın alma şirketin bu alanda attığı ilk adım değil.

BtcTurk, 2013 yılında Türk lirası ile ilk Bitcoin alım satım işleminin gerçekleştirildiği Türkiye’nin Türk lirası tabanlı ilk kriptopara alım satım platformudur. 1 Temmuz 2013 tarihinde iş insanı Kerem Tibuk tarafından kurulmuş, 2018 yılında QNB Finansinvest CEO’su Özgür Güneri tarafından devralındı.

BtcTurk 4.5 milyon kullanıcıya ve 850 çalışana sahiptir. Şirkete göre, borsa 2021 yılında 1,7 trilyon TL (116 milyar ABD Doları) işlem hacmine ulaştı. Borsa, Türkiye’deki yedi büyük banka ile çalışmakta ve onlardan para transferine izin vermektedir.

Resmi detayları edindikçe sizlerle paylaşacağız.

Güncel İçerikler