Oyun dünyasının buluşma noktası olmak isteyen Playz, 3. yatırım turunu kapattı

Oyun dünyasındaki tüm paydaşların buluştuğu bir platform olmak isteyen Playz, 3. yatırım turunu kapattı.

Daha önceki turda Kaan Kayabalı, Kaan Kural ve Barış Karadenizli’den yatırım alan Playz’in bu yatırım turuna Hande Enes, Kaan Kalıpçı, Rıfat Elhadef, Demirhan Büyüközcü ve Erdem Gezer gibi ağırlıklı yurtdışı büyüme odağına yatırım yapan yatırımcılar katıldı. Playz aldığı bu yatırımla birlikte global büyümeye odaklanacak.

9 kişilik ekibe sahip olan girişim, merkezini yakında Estonya’ya taşımayı planlıyor. Bir sonraki hedefinde global isimlerden yatırım almak var.

Playz, önceden sadece League of Legends oyuncularına hitap ediyorken, 1 Ocak 2019’dan itibaren 22 farklı oyunun oyuncularına hitap etmeye başladı. Sonrasında IOS uygulamasını da hayata geçirip oyunculara ulaşmak isteyen bir çok firma ile işbirliği gerçekleştirdi. Son 4 ayda kullanıcılar tarafından 250 binden fazla gönderi paylaşılan uygulamada, bu gönderilere 1 milyonun üzerinde beğeni ve 400 binin üzerinde de yorum yapıldı. Bugüne kadar kullanıcılar tarafından paylaşılan 80. binin üzerinde video toplamda 34 milyondan fazla izlendi.

Yatırım ile ilgili Kurucu Ortaklarından şirket Genel Müdürü Engin Sever; “Yeni versiyona geçtikten sonra yurt dışındaki kullanıcıların ilgisi ve bağlılığını da göz önünde alarak sürekli denemeler yaptık. Playz’in yurtdışı pazarında ilgi görmesi ve hızla büyümesi ile 54 farklı ülkeden 80.000’den fazla kullanıcıya ulaştık. Bu yatırımı, yurtdışından daha fazla kullanıcıya ulaşma ve gelir modellerini devreye almak için kullanacağız. Uygulamayı tamamen oyuncuların isteklerini göz önüne alarak geliştirdik ve bu vizyona uygun olacak şekilde İninal ile birlikte Playz Pro Gamer Kart’ı devreye alacağız. Oyuncu odaklı fayda sağlama stratejimiz ile oyuncular için vazgeçilmez bir platform olmak istiyoruz.” dedi.

Girişimi yakından takip ediyoruz. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler