Biyoteknoloji girişimler için BIO Startup Demo Day 2019 için geri sayım başladı

AIFD ve ReDis Innovation iş birliğinde gerçekleştirilen ve bu yılki odağı sağlık biyoteknolojisi olarak belirlenen, Türkiye’nin ilk biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı BIO Startup programında sona yaklaşılıyor. Online eğitim ve mentorluk sürecine devam eden girişimciler, bu süreci tamamladıktan sonra 17-19 Nisan’da İstanbul’da Biyogirişimcilik Kampı’na katılacaklar.

Girişimler 19 Nisan’da jüri karşısına çıkıyor

Uzman eğitmenler ve sektörün önde gelen profesyonellerinden eğitim ve mentorluk alacaklar. Kampa katılan startuplar aynı zamanda AIFD üyesi global şirketlerin temsilcileri ile temasa geçme ve tecrübelerinden faydalanma şansına sahip olacak. Kampın ilk günü İTÜ Magnet’te, ikinci günü AIFD ofisinde, üçüncü günü ise BIOExpo’da TÜSEB “Güçlü Bir Biyoekonomiye Doğru: Biyoteknolojide Öncelikler ve İş birlikleri” sempozyumu kapsamında gerçekleşecek. Biyogirişimcilik Kampı’nı tamamlayan girişimciler, 19 Nisan öğleden sonra BIOExpo’da BIO Startup Demo Day’de jüri karşısına çıkacak. Jüri tarafından seçilen beş biyogirişimci ABD programına katılma hakkına sahip olacak.

Dünyanın en büyük biyoteknoloji organizasyonu BIO Convention’a katılma şansı BIO Startup Programı‘nın son aşamasını, Philadelphia’da dünyanın en büyük biyoteknoloji organizasyonu olan BIO Convention’a ve Convention kapsamındaki BIO Entrepreneurship Boot Camp’e katılım oluşturuyor. 70 ülkeden yaklaşık 7 bin şirket ve 20 bin kişinin katılması beklenen BIO Convention, biyoteknolojide bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemek, küresel biyoteknoloji ekosisteminin farklı aktörleri ile temas etmek, iş birliklerine yönelik birebir görüşmeler yapmak için önemli bir fırsat sunuyor. Seçilen biyogirişimciler ABD programı süresince yatırımcılar, küresel şirketler, inkübasyon merkezleri gibi uluslararası ekosistemin farklı aktörleri ile bir araya gelecek.

BIO Startup 2018 Kazananları:

  • Spirohome: Kronik solunum yolu hastalıklarına sahip kişilerin akciğer değerlerini doğru ölçmeleri için bir spirometre ve beraberinde hem cihazın doğru kullanılmasını sağlayan hem de ölçümlerin saklanıp raporlanmasına yarayan mobil uygulama çözümü sunuyor.
  • Geen Biotechnology: Kanser hücrelerinin yok edilmesi için akıllı onkolitik virüsler geliştiriyor.
  • Aksense Medtech Corporation: Hastane enfeksiyonlarının hızlı tanısı için yüksek teknolojili bir tanı cihazı geliştiriyor.
  • Mikro Biyosistemler: Kanda dolaşan kanser hücrelerinin tespiti ve sayımı için mikro akışkan bir platform geliştiriyor.

BIO Startup 2017 Kazananları

  • Initio Biomedical: İlaç endüstrisine ve araştırmacılara yönelik, 3 boyutlu yazıcılar kullanarak hücrelerin doğal ortamlarını taklit eden mikroçipler üretiyor.
  • RS Research: Hedefli kanser tedavisi için inovatif bir ilaç taşıma platformuna dayanan yeni nesil nano ilaçlar geliştiriyor.
  • GENZ Biyoteknoloji: Meme kanseri için erken teşhis ve hasta takibi sağlayan genetik test üretiyor.

BIO Startup 2016 Kazananları

  • RF-SENS: Anında ve yerinde, ucuz maliyetli ve güvenilir, kolay kullanıma sahip tek kullanımlık biyoçipler tasarlıyor.
  • Diploid Biyoteknolojik Ürünler: Tarımsal atıkların ve mantar misellerinin biyoteknolojik yöntemlerle kaynaştırılmasıyla mantar temelli izolasyon malzemesi üretimi üzerine çalışıyor

Güncel İçerikler