Üç hizmetiyle 2 milyonun üzerinde işlem gerçekleştirilen Scotty, verilerini bizimle paylaştı

2017 yılının başında şehrin trafik sorununa alternatif bir çözüm getirme hedefiyle yola çıkan yerli girişim Scotty, bizimle 2018 verilerini paylaştı. Uygulama Nisan 2017’de de uygulama marketlerinde yayına alındı.

2 milyon işlem adedi: İşte rakamlarla Scotty

Mayıs 2017 ve Mayıs 2018 arasındaki ilk 1 yıllık süreçte Scotty, 410 bin kişi tarafından mobil cihazlarına indirildi. 120 bin kişi aktif olarak kullanmaya başladı. Yine aynı tarihler aralığında 30 bin sürücü başvurusuna karşılık 8 bin sürücü test ve eğitimlerden sonra platformda hizmet vermek üzere eklendi.

Scotty, yolculuk hizmetinin yanı sıra; paket teslimi ve yemek servisi hizmetlerini de hayata geçirdi. Özellikle yemek hizmeti ile paket servisi olmayan KOBİ seviyesindeki restoranların, büyük zincirlerle mücadele etmesi amaçlanıyor. Scotty Yemek ile 2018’de 500 binden fazla sipariş teslim edilmiş. Ufak bir ayrıntı ise; 60 bin kahve teslimatı gerçekleştirilmiş.

Editör Notu: Starbucks’larda Scotty motosiklet sürücülerinin teslim etmek üzere satın aldığı kahvelere denk gelebilirsiniz. Acaba Starbucks bununla ilgili ne düşünüyor? Bugüne kadar kendisi bu işi yapamaz mıydı? Müşterinin sırada bekletilmesi, kimsenin acele et diye ses çıkarmaması ve oradaki sıra kültürü politikasına ters düşüyor mu? Sonuçta da Scotty’i engelleyemez, çünkü bu dışarıdan müşteri gibi gelen birinin kahve satın alması oluyor. Hani ne diyecek ve nasıl takip edecek? Ancak Starbucks’ın plazalarda çalışan müşterilerinin oldukça işine yarayan bir durum olduğu da söylenebilir.

Yolculuk, paket ve yemek servisi olmak üzere toplamda bu 3 hizmet ile 2 milyon’un üzerinde işlem gerçekleştirildi.

2018 yılında en çok yolculuk yapan ilçeler: Kadıköy, Şişli, Ataşehir, Ümraniye ve Beşiktaş oldu.

Scotty Yemek ve Scotty Paket ile 54 milyon TL’lik ekonomi

Şu anda Scotty’de 1 milyona yakın kullanıcı ve kayıtlı 10 binden fazla motosiklet sürücüsü bulunuyor. 2018 yılında 25 milyon km yol kat edilmiş ve bu sayede İstanbul’un trafikte geçireceği süreden tasarruf edilerek 45 milyon dakika kazandırılmış.

Aldığımız önemli bilgilerden bir diğeri ise; Scotty Yemek ve Scotty Paket ile iş ortaklarıyla birlikte 54 milyon TL’lik bir işlem hacmi oluşturulmuş.

Scotty Yemek siparişlerinin %62’si iOS kullanıcılarından gelirken %38’i ise Android’den gelmiş.

Kurulduğu günden bugüne kadar olan süreçteki verilerini bizimle doğrudan paylaşan Scotty’i bakalım 2019’da nasıl bir süreç bekliyor.

Güncel İçerikler