Hemenyolda: Siparişlerinizi canlı takip edebileceğiniz platform

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Hemenyolda, dağıtımın en maliyetli ve en karmaşık aşaması olan son dağıtım sürecini çözmeyi hedefliyor. Hemenyolda, kuryeleri canlı olarak takip edebileceğiniz mobil tabanlı bir yazılımdır.

İşletmelerin evlere servis deneyimlerini geliştirerek operasyonel maliyetlerini %30 oranında düşürmek istiyor. İlk olarak yemek sektörüne odaklanmak istiyor. Daha sonrasında ihtiyaca göre diğer sektörlere de yayılmak istiyor.

Türkiye’de hemenyolda.com, globalde ise traceitup.com ismiyle hizmet veriyor. Ancak global faaliyetlerine aktif olarak Temmuz 2019’da başlamayı planlıyor.

“Siparişim şu anda nerede?”

Hemenyolda, restoran yöneticilerine; kuryelerini ve paketlerini tek bir sayfadan anlık olarak izleme ve yönetme imkanı sunuyor. Aynı zamanda sipariş veren müşterilerde telefonlarına gelen bir link üzerinden siparişlerinin nerede olduğunu canlı olarak görebiliyor. Müşteriler, Hemenyolda’yı kullanmak için herhangi bir mobil uygulama indirmek zorunda değiller. Örnek vermek gerekirse; BiTaksi’de yolculuğunuzu nasıl bir link ile bir tanıdığınıza canlı olarak paylaşabiliyor ve o sizi takip edebiliyorsa, Hemenyolda da aynı bu mantıkla hizmet veriyor.

Restoranlar için sadece kuryeleri izlemenin dışında bir raporlama hizmeti de sunarak, restoranın kendi dağıtım işini geliştirmesine yardımcı oluyor.

Örnek Sipariş Takibi: “Siparişiniz yola çıktı. Kuryenizi bu linkten canlı olarak takip edebilirsiniz: hemenyolda.com/demo/track/xJlfBzHx

Özetle; siparişim nerede sorusunu soranlar için ortaya çıkarılmış bir çözümdür.

Çağkan Çaylı ve Murat Nafiz Çaylı

Çağkan Çaylı ve Murat Nafiz Çaylı tarafından 2017’nin sonunda İstanbul’da kurulan Hemenyolda, Türkiye pazarını kısa sürede domine etmek istiyor. Büyümeyle beraber ellerindeki tüm verilerin anlamlı hale geldiğini söyleyen kurucular, bu sayede makine öğrenimi tabanlı projelerini hayata geçirip, işletmelerin büyümelerine yardımcı olacaklar.

Girişimin dünyada 27 milyon dolar yatırım alan Bringg, 5 milyon dolar yatırım alan Onfleet ve 100 milyon dolar yatırım alan Getswift isimli 3 rakibi var. Türkiye’de ise dolaylı olarak rakipleri; Scotty, Teleskop ve Pakettaxi.

  • Hemenyolda, ilk faturasını Temmuz 2018’de kesti.

Rakiplerinden ayıran özellik

Yerel pazarda girişimi dolaylı rakiplerinden ayıran en büyük özellik olarak, hali hazırda kuryesi bulunan işletmelere bir yazılım sunması olarak söyleniyor. Dolaylı rakipler işletmelere, daha yüksek maliyetli kurye hizmeti sunarken, Hemenyolda, mevcut kuryeleri bulunan işletmelere daha uygun bütçeli çözüm sunuyor. Ayrıca globalde 3 milyondan fazla eve dağıtım yapan restoranlarda bulunmak istiyor.

Hemenyolda, İTÜ Çekirdek’in 2017’de ön kuluçka, 2018’de ise kuluçka sürecine seçildi. 2018 yılında yine Albaraka Garaj girişimi olarak kabul edildi. KOSGEB’in 400 bin TL’lik İnovasyon desteğini aldı. Yine 2018 yılında Workinton’un kuluçka merkezi Workincubation’a seçildi.

Güncel İçerikler