Yerli SaaS girişim FineDine, Hande Enes’ten yatırım aldı

FineDine, yemek deneyimini dijitalleştirerek, restoranların satışını ve müşteri memnuniyetini arttırmaya yardımcı olan SaaS bir restoran yönetim platformudur.

2018 yılında 500 Startups’ın hızlandırma programına katıldığını duyurmuştuk ve Türkiye’nin önde gelen melek yatırımcılarından biri olan Fırat İşbecer’den aldığı yatırımı sizlerle paylaşmıştık. Aldığımız bilgilere göre Hande Enes, FineDine’a yatırım gerçekleştirdi. Yatırım miktarı açıklanmazken, yatırım öncesi değerlemenin 4 milyon dolar olduğu belirtildi.

FineDine ile restoranlar menülerini, 34 dilde, çekici ürün görselleri, videoları ve lezzetli açıklamalar ile göstererek dijital tablet menülerde sunar. FineDine, tablet menü uygulaması üzerinden verilen tüm siparişleri anında mutfağa göndererek verimliliği arttırır ve siparişte hata payını en aza indirir. Restoranlara geri bildirim ve müşteri verisi toplama imkanı sağlar.

52 ülkede ürünü kullanılan FineDine, aralarında Raffles, Shangri-La, Hilton ve Hard Rock Hotel gibi dünya markalarının restoranlarının da bulunuğu 1000’e yakın işletmede kullanılmaktadır.

Hande Enes’ten aldıkları yatırım ile; Orta Doğu pazarındaki pozisyonunu güçlendirmeyi planlayan ekip, aynı zamanda Asya pazarında da büyümeyi hedefliyor.

Gelişmelerini sürekli takip ettiğimiz girişimlerden olan FineDine ile yeni bilgiler aldıkça sizlerle paylaşacağız.

Güncel İçerikler