Yerli girişim FineDine, 500 Startups’ın hızlandırma programına seçildi

Sizlere daha öncesinde Fırat İşbecer’den yatırım aldığını duyurduğumuz FineDine, dünyanın en önemli girişim hızlandırma programlarından biri olan 500 Startups’ın her yıl 2 defa düzenlediği, hızlandırma programının yirmi üçüncüsüne seçilmeye hak kazanan girişimlerden biri oldu.

2250 başvurudan 18 startup arasına girdi

500 Startups’ın Hızlandırma Programı’na dahil olan girişimler yine bu program kapsamında yatırım desteği de alıyor. Bu programa bu yıl dünyadan 2250’den fazla startup başvurdu ve sadece 18 tanesi seçildi.

Sonuç olarak yatırım desteği aldı ama burada daha önemli olan durum, dünya çapında bu kadar startup arasından sıyrılıp 18 startup’ın içine girebilmek. Bu haber bir yatırım haberinin ötesinde, bir programa kabul edilişin başarısıdır. Bu yüzden kurucuları tebrik ederiz.

Adil Burak Kılıç ve Duygu Kutluoğlu tarafından kurulan FineDine Menu, yeme-içme sektöründeki işletmelerin satışlarını arttıracak ve maliyetlerini düşürecek bir operasyon yönetim platformu ve dijital menü uygulaması sunuyor. Dünya çapında faaliyet gösteriyor ve şu anda 47 farklı ülkede 500’ten fazla restorana hizmet veriyor. Girişim 5 kişilik bir ekibe sahip.

500 Startups’ın San Francisco ofisindeki büyüme programı ile ABD’deki büyümesini sürdürüyor.

Güncel İçerikler