SpaceX, Starlink isimli binlerce iletişim uydusu yollamaya hazırlanıyor

SpaceX, Starlink adıyla bilinen ve içerisinde en az binlerce uydu olan uydu takımını yollamaya hazırlanıyor. Bununla birlikte şirketin kullanıcılarının çok daha iyi sinyal alması bekleniyor.

Starlink şirketinin şuan 4.409 uydusu var ancak şirket uydularının dörtte biri kadar daha fazla yani 1.584 tane uydu daha yollamaya hazırlanıyor. Bu uydular Dünya’dan 550 kilometre uzağa yollanacaklar. Pek çok iletişim uydusu 36.000 mil gibi uzaklıklara yollanırken SpaceX şirketi farklı yol izleme kararı aldı. Çünkü uyduların bu tür uzaklıklarda daha çabuk yandığı biliniyor.

Uyguların atmosferde daha fazla sürükleneceği düşünülüyor ve böylece şirketin kullanıcıları çok daha iyi sinyaller alacak. Tüm bunların başarıyla tamamlanması için aynı zamanda binlerce işçi çalışıyor.

Alınan karar sonrası şirket bu yıl deneme yapmak üzere Tintin test uydularını uzaya yollamıştı. Bu yapılan deneme sonrası durumun avantajları ve dezavantajları daha iyi öğrenildiği için şirket çok daha iyi sonuçlar almak üzere çalışmalara başladı. SpaceX yaptığı deneme sonrasında daha uzağa atılan uyduların kısa sürede kullanılamaz duruma geldiğini anladı. Bunu anlaması da tüm planlarını değiştirdi diyebiliriz.

SpaceX tüm şirketlerin kullandığı iletişim uydusu taktiklerinden farklı stratejiler geliştirdi ve Starlink adıyla biline uydu takımını geliştirdi. Böylece daha yakına atılan uyduların daha iyi sinyal sağlaması için uygun şartlar yaratıldı. Şirket uzaya fırlatacağı bu uydu takımı ile bu konuda bir fark yaratacak ve çığır açacak.

Starlink uydu takımı gelecek yıl fırlatılacak. Belki verilen bu tarih tutmayabilir ama SpaceX şirketinin ne kadar hırslı olduğu uzun süredir biliniyor.

Güncel İçerikler