Elon Musk, deprem bölgelerimizde internet sorunu yaşayanlar için Starlink uydusu gönderebileceğini söyledi

Elon Musk, hükümetin onay vermesi dahilinde deprem bölgemiz için internet sorununu ortadan kaldıracak Starlink uydusunu gönderebileceğini açıkladı.

Starlink, SpaceX, Tesla ve Twitter gibi birçok büyük şirketin sahibi Elon Musk, maalesef ülkemizde yaşanan depremin ardından internet konusunda sorun yaşayan kişiler için Starlink uydusunu hizmete alacaklarını açıkladı. Starlink uydusunun aktif edilebilmesi için hükümet tarafından onay verilmesi gerekiyor.

Sabaha doğru saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde AFAD verilerine göre 7,4 büyüklüğünde ve saat 04.26’da merkez üssü Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kahramanmaraş ve Gaziantep’te meydana gelen depremler Hatay, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman ve birçok ilde hissedildi. İnsanların göçük altında kalması ve dışarıya çıkıp aileleriyle iletişim kurmak isteyen kişiler iletişim sorunları yaşayabiliyor.

Yale Üniversitesi öğretim görevlisi Mehmet Emin Adin, ülkemizde yaşanan bu olumsuz durumu Twitter’da paylaşarak Elon Mus’a seslendi. Adin, “Türkiye ve komşu ülkeleri büyük bir deprem vurdu. Ciddi iletişim eksiklikleri yaşanıyor. Starlink uydularınız için yardım etme şansınız var mı?” dedi. Elon Musk, “Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. SpaceX onaylanır onaylanmaz gönderebilir.” şeklinde cevap verdi.

SpaceX tüm şirketlerin kullandığı iletişim uydusu taktiklerinden farklı stratejiler geliştirdi ve Starlink adıyla biline uydu takımını geliştirdi. Böylece daha yakına atılan uyduların daha iyi sinyal sağlaması için uygun şartlar yaratıldı. Şirket uzaya fırlatacağı bu uydu takımı ile bu konuda bir fark yaratıyor.

Depremden olumsuz etkilenen herkese geçmiş olsun diler iyi dileklerimizi iletiriz.

Güncel İçerikler