Startup Istanbul Challenge 2018’i kazanan 3 girişim

Global Accelerator Report tarafından 2016 yılında dünyanın en ünlü 10 hızlandırıcı programından biri seçilen Etohum‘un bu yıl 6. kez düzenlediği Startup Istanbul Challenge 2018‘in kazanan üç girişim jüri ve katılımcıların oylarıyla belli oldu.

İTÜ ARI Teknokent ve Esas Ventures ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Startup İstanbul’da bu sene 90.000 girişim başvurusu arasından seçilen 100 girişim, önde gelen yatırımcılar ve kurumlar karşısında sunum yapma fırsatı yakaladı.

Startup Istanbul Challenge 2018’i kazanan girişimler:

Böylece Suudi Arabistan’dan gelen ve transparan güneş panelleri üzerine çalışmalarını sürdüren yenilebilir enerji girişimi Iyris üçüncülük ödülünü; Endonezya’da tarım teknolojileri üzerine çalışan Neurafarm isimli girişim ikincilik ödülünü; Stokholm’den gelen Friendbase isimli, avatar tabanlı, gençlere yönelik sohbet uygulaması ise birincilik ödülünü kazandı.

Startup İstanbul Challenge 2018 ile ilgili açıklamada bulunan Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir şunları söyledi: “Bu yıl altıncısını gerçekleştirdiğimiz Startup İstanbul, İstanbul’u girişimcilik merkezi yapma yolunda önemli bir işe imza attı. Startup İstanbul Challenge 2018’de değerli jüriler ve katılımcıların oylarıyla seçilen ve bu senenin kazanını olan üç girişimin yanında finale kalan diğer yedi girişim ile yatırımcı görüşmelerine ise şimdiden başladı. Her yıl büyüyen Startup İstanbul etkinliği önümüzdeki yıllarda da bölgenin ve dünyanın sayılı girişimcilik etkinliklerinden biri olmaya devam edecek.”

Güncel İçerikler