Startup Istanbul, Tim Draper’ın da yatırımcıları arasında olduğu 10 milyon dolarlık fon kuruyor

Türkiye’nin en etkili global etkinliklerinden biri olan ve girişimlere tohum yatırım yapan Startup Istanbul, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki (Mena) Afrika ve Asya’daki girişimleri hedefleyen 10 milyon dolarlık bir fon kuruyor.

Etohum’un kurucusu Burak Büyükdemir, “Gelişmekte olan ekosistemlerde çok büyük, kullanılmayan bir fırsat olduğunu görüyorum. Amerika ve Avrupa’daki ​​yatırımcıların bu bölgelerdeki yeni şirketlere yatırım yapmakla pek ilgilenmediklerine inandığımız için de bu fonu başlatmaya karar verdik. Pandemiyle birlikte, geçen yıl erken aşamadaki girişimler için yatırım bulmak oldukça zor oldu. Bu fonun girişimlerin can suyu olacağına inanıyoruz.” dedi.

Startup Istanbul’un 10 milyon dolarlık bu fonu, MENA bölgesindeki yaklaşık 100 girişime yatırım yapmak için kullanılacak olup, şirket başına ortalama 50 bin dolarlık, 25 girişime de daha yüksek oranda yatırımlar yapılacak. Amerikanın en ünlü yatırımcılarından Tim Draper da fona destekçi olarak katıldı.

On yıl önce başlatılan Startup Istanbul, bugüne kadar teknoloji odaklı yüzlerce girişimi İstanbul’a konuk ederek, bölgede önemli bir konum sağladı. Büyükdemir’in yaptığı açıklama ile son birkaç yıldır, 170 ülkeden 200 bine yakın başvuru aldığı söyleniyor. Bugüne kadar Startup İstanbul sahnesine 700 startup katıldı; 111’i tohum, 33’ü Seri A veya B turunda yatırım aldı ve onlarcası da etkinliğe katıldıktan sonra satın alındı.

Güncel İçerikler