Startup Istanbul’a Estonya hükümetinin desteklediği Startup Estonia sponsor oldu

Türkiye’nin önemli girişimcilik etkinliklerinden biri olan İTÜ ARI Teknokent ana sponsorluğundaki Startup Istanbul, bu sene 95.000 başvuru arasından seçilen 100 girişimi İstanbul’da yatırımcılarla buluşturacak. 65 ülkeden 2000’den fazla katılımcı, 500’den fazla startup, 30’un üzerinde konuşmacı ve 300 yatırımcının bir araya geleceği etkinliğin sponsorları arasına Startup Estonia da katıldı.

Estonya hükümetinin girişimi olan Startup Estonya, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için startuplara yönelik eğitimler düzenliyor, düzenli etkinliklerle girişimcileri yatırımcılarla buluşturuyor ve startupların önündeki bürokratik engellerin kaldırılması için “Startup Visa” gibi önemli projeler yürütüyor. Estonya Startup Visa projesi, Avrupa Birliği dışındaki girişimcilerin Estonya’da faaliyete geçmeleri için destek sunuyor. Ayrıca, Estonyalı girişimlerin Avrupa dışındaki yetenekleri işe almalarını kolaylaştırıyor.

Startup Estonya, Startup Istanbul’un bu yılki etkinliğinin en önemli sponsorları arasında yer alarak, girişimcilere ve ekosisteme verdiği destekleri duyuruyor olacak.

Güncel İçerikler